Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει η οικογένεια Ζαφειρόπουλου μία ημέρα μετά την καταδίκη των δολοφόνων του

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον «φτερωτό Μαραντόνα»

Newsroom eleftherostypos.gr

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια Ζαφειρόπουλου ευχαριστεί όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν στο δράμα που περνά με τον χαμό του δικού τους ανθρώπου και σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση που στέλνει τους δολοφόνους ισόβια στη φυλακή επισημαίνει πως η χθεσινή παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων είναι «ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει ως εξής:

«Η απώλεια του Μιχάλη μας πριν από δύο χρόνια, με βίαιο, απάνθρωπο και κακουργηματικό τρόπο, δημιούργησε στις ζωές όλων μας ένα κενό που δεν θα κλείσει ποτέ. Ο Μιχάλης ζει πλέον στη καρδιά και στην μνήμη μας. Από εκεί δεν θα μπορέσουν να τον απομακρύνουν ποτέ οι σφαίρες των δολοφόνων και των εντολέων τους, που τιμώρησε παραδειγματικά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Απόφαση μας γεμίζει ανακούφιση, αν και δεν φέρνει φυσικά πίσω τον άνθρωπό μας. Συγχρόνως στέλνει το ισχυρό μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται και σε αυτή τη ζωή. Ευχαριστήσουμε τους δικαστές και τους ενόρκους που στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε χυδαίες απειλές και σε προσπάθειες τρομοκράτησης. Τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν τη μνήμη του Μιχάλη, χωρίς να λυγίσουν απέναντι σε αμετανόητους εγκληματίες. Η ευγνωμοσύνη και οι ευχές της οικογένειάς μας θα συνοδεύουν πάντα την Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, τον πρ. Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. Βασίλη Αλεξανδρή, τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την στενή συνεργάτη του Μιχάλη, Αναστασία Αποστολοπούλου. Την Ελληνική Αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες που συνέδραμαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης και την σύλληψη του δολοφόνου. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη ακροαματική διαδικασία καθώς και για τον σεβασμό που επέδειξαν στην μνήμη του Μιχάλη μας αλλά και συνολικά απέναντι στο μεγάλο οικογενειακό μας πένθος. Και, προπαντός, τους φίλους, τους συγγενείς και τους τόσους συμπολίτες μας, που μας προσέφεραν λόγια παρηγοριάς και στήριξης σε στιγμές που τα χρειαζόμασταν πολύ.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του από τη Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του».

Προτεινόμενα για εσάς

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον «φτερωτό Μαραντόνα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ισόβια στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου μιλούν οι συγγενείς του

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ισόβια στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Evanthia Karra

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων ζήτησε ο Εισαγγελέας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δείχνουν ως εγκέφαλο τον συνεργό τους που τον σκότωσαν!

George Michaelides

Συνελήφθη δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Αραβαντινός στη δίκη Ζαφειρόπουλου: Ο Μιχάλης μου είχε πει πως ο Φλώρος κινδυνεύει από δικηγόρους

Λυκουρέζος στην κατάθεσή του: Δικηγορική αμοιβή οι 200.000 που ζήτησα από τον Φλώρο