Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Αλλαγές σε γραμμές λεωφορείων από Δευτέρα

Αλλάζουν όλα στις συγκοινωνίες: Το σχέδιο που ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις, ενισχύσεις αλλά και διαχωρισμό λεωφορειακών γραμμών στην Αττική περιλαμβάνονται στο πλάνο με τις αλλαγές στις οποίες ο ΟΑΣΑ προχωρά τμηματικά, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο, ανάμεσα στα άλλα, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σε πρώτη φάση, από τις 14 Οκτωβρίου τροποποιούνται δέκα λεωφορειακές γραμμές, δύο διαχωρίζονται και άλλες δύο ενοποιούνται.

• 054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. Διαχωρίζεται σε δύο λεωφορειακές γραμμές: 054 (Περισσός – Λαμπρινή – Πολυτεχνείο) και 211 (Μεταμόρφωση – Ακαδημίας). Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από τη γραμμή 054, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιείται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.
• 732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ. Δημιουργούνται οι γραμμές 732 (Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη) και 214 (Ζωοδόχου Πηγή – Ακαδημίας). Οι μετακινήσεις που εξυπηρετούνται από τη γραμμή 732, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιούνται από τρόλεϊ και μετρό.
• 409 – 413 ΠΑΠΑΓΟΥ – ΣΤ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ. Οι εν λόγω λεωφορειακές γραμμές ενοποιούνται σε μία. Η γραμμή με την παρούσα της μορφή εκτελεί δρομολόγια την Κυριακή και τις καθημερινές μετά τις 20:00. Με τη νέα μορφή διασφαλίζεται καλύτερη αξιοπιστία στα δρομολόγια που εξυπηρετούν την περιοχή του Παπάγου.

• Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ. Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος της γραμμής από το σταθμό «Συγγρού Φιξ» έως την Ακαδημίας. Η νέα γραμμή θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι το σταθμό μετρό «Συγγρού Φιξ». Οι μετακινήσεις που εξυπηρετούνται από τη γραμμή Β2 στο κέντρο της Αθήνας θα καλύπτονται μέσω άλλων του δικτύου (040, Α2) και της γραμμής 2 του μετρό.

• Γ10 ΑΝΑΚΑΣΑ – ΠΛ. ΒΑΘΗΣ. Η λειτουργία της αναστέλλεται από το σταθμό Κάτω Πατήσια έως την πλατεία Βάθης. Πλέον, θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι το σταθμό του μετρό στα Κάτω Πατήσια. Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από τη γραμμή Γ10 θα παρέχεται μέσω άλλων γραμμών του δικτύου που διέρχονται από τις οδούς Αχαρνών και Λιοσίων και της γραμμής 1 (ηλεκτρικός).

• 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος της γραμμής από τα Ανω Λιόσια μέχρι το σταθμό μετρό «Αττική». Θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι το σταθμό προαστιακού Ανω Λιοσίων. Οι μετακινήσεις που εξυπηρετούνται από τη γραμμή 711 προς το κέντρο της Αθήνας θα γίνονται μέσω μετεπιβίβασης στη λεωφορειακή γραμμή Β12, η οποία ενισχύεται, ή στον προαστιακό.

• 165 ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Η γραμμή -στην οποία εκτελείται ένα δρομολόγιο σε ημερήσια βάση- αναστέλλεται, καθώς λειτουργεί η γραμμή 164 που κάνει την ίδια διαδρομή.

• 155 ΣΤ. «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» – ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Καταργείται και οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται από άλλες γραμμές του δικτύου και της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

• Χ80 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ EXPRESS. Αναστέλλεται εποχικά.

• 100 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΑΓΟΡΑ. Το δρομολόγιο διακόπτεται και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τις γραμμές μετρό 1, 2, 3 και από άλλες λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ στο Δήμο Αθηναίων.

• Γ16 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ. Αναστέλλεται, καθώς λειτουργεί παράλληλα η λεωφορειακή γραμμή 866 Ασπρόπυργος – Σταθμός «Αγ. Μαρίνα». Μάλιστα, η συγκεκριμένη ενισχύεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και παράλληλα τροποποιείται σε ένα τμήμα της στο Χαϊδάρι, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση και με τη λεωφορειακή γραμμή Α15 Σταθμός Λαρίσης – Δάσος.

• 713 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) – ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Η διαδρομή θα καλύπτεται από τη γραμμή κορμού Β12 Μάρνη – Ανω Λιόσια (διέρχεται και από το σταθμό Ανω Λιοσίων). Παράλληλα, η Β12 ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού που κινείται στον άξονα της Λ. Φυλής.
• 404 ΣΤ. «ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» – ΣΤ. «ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ». Αναστέλλεται και το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται από άλλες γραμμές του δικτύου (402, Α5, Β5), καθώς και τη δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Χαλανδρίου.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Φωτιά στον ΗΣΑΠ: Δρομολογούνται λεωφορεία στο τμήμα της νυχτερινής γραμμής 500 Πειραιάς-Ταύρος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και ΗΣΑΠ την Τρίτη 6/7 και Τετάρτη 7/7

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εργατική Πρωτομαγιά: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν σήμερα Δευτέρα του Πάσχα – Τα δρομολόγια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα

«Epic fail» στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν ταμπέλες για… Βουδαπέστη

Evanthia Karra

Μητσοτάκης: Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Πρωθυπουργός – Σε ποιες γραμμές βγαίνουν σήμερα στους δρόμους τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καραμανλής: Τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing από την Παρασκευή στην Αθήνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

«Γκάζι» για 300 νέα λεωφορεία: Υπογραφή της σύμβασης για μίσθωση με leasing

Evanthia Karra