Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Η οικογένεια ζήτησε πίσω το ροτβάιλερ

«Το ροτβάιλερ έπαιζε με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω τι έγινε»: Η κατάθεση του πατέρα του βρέφους που σκοτώθηκε στα Γλυκά Νερά

Newsroom eleftherostypos.gr

Να πάρει πίσω τη Βερόν, το 8χρονο ροτβάιλερ που επιτέθηκε στο δύο μηνών μωρό στα Γλυκά Νερά, φέρεται να ζήτησε ο αδερφός της μητέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βερόν φιλοξενείται στο Φιλοζωικό Κέντρο Κορωπίου και ο αδερφός της μητέρας και θείος του βρέφους ζήτησε να το πάρει σπίτι του.

Ωστόσο το ροτβάιλερ δεν μπορεί να υιοθετηθεί, καθώς θεωρείται «ιδιόκτητο» από τη μητέρα του βρέφους. Ουσιαστικά πρέπει η μητέρα να συναινέσει. Πριν οποιαδήποτε κίνηση, η υιοθεσία μπορεί να γίνει εάν και εφόσον το επιτρέψει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ροτβάιλερ δεν έχει δείξει κανένα δείγμα επιθετικότητας τόσο σε ανθρώπους όσο και σε άλλα ζώα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κορωπί.

«Το ροτβάιλερ έπαιζε με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω τι έγινε»: Η κατάθεση του πατέρα

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση είναι η οικογένεια του δύο μηνών βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επίθεση ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά. Ο πατέρας υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών πως ο σκύλος μεγάλωσε για οκτώ χρόνια με τα υπόλοιπα τρία παιδιά της οικογένειας και έπαιζε μαζί τους. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε», κατέθεσε.

Ο πατέρας υποστήριξε στην κατάθεσή του πως ποτέ δεν είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ροτβάιλερ: «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν είχε δείξει καμία επιθετική συμπεριφορά με το μωράκι μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό», είπε ο τραγικός πατέρας.

«Προσπαθώ να είμαι δυνατός. Πρέπει να στηρίξω τη γυναίκα μου που είναι στη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από όλους μας», ανέφερε.

Η μητέρα γέννησε με κίνδυνο της ζωής της πριν από δύο μήνες το κοριτσάκι που τόσο πολύ ήθελε να αποκτήσει και του έδωσε το όνομα Βαρβάρα.

Η οικογένεια είχε αποκτήσει δύο αγοράκια και πριν από οκτώ χρόνια οι γονείς αποφάσισαν να εντάξουν στην οικογένεια το θηλυκό ροτβάιλερ, δίνοντάς του το όνομα «Βερόν». Αργότερα απέκτησαν ακόμα ένα αγοράκι και πριν από δύο μήνες το κοριτσάκι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Τα πρώτα ευρύματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία θανάτου του βρέφους. Τη μέρα που δέχτηκε επίθεση έκλεινε τους δύο μήνες ζωής.

Προτεινόμενα για εσάς

Νεκρή ηλικιωμένη στα Γλυκά Νερά – Είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

Μιχάλης Μάρδας

Εκρηξη σε βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά

Μιχάλης Μάρδας

Νέα επίθεση ροτβάιλερ στη Πέλλα – Δάγκωσε στο πρόσωπο δίχρονο κορίτσι

Μιχάλης Μάρδας

«Το ροτβάιλερ έπαιζε με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω τι έγινε»: Η κατάθεση του πατέρα του βρέφους που σκοτώθηκε στα Γλυκά Νερά

Evanthia Karra

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Τι έδειξε η έκθεση του ιατροδικαστή

Ανδρέας Ντίνης

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Τι κατάθεσε η μητέρα του βρέφους που πέθανε μετά την επίθεση από Ροτβάιλερ

Μιχάλης Μάρδας

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Το βρέφος είχε αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Evanthia Karra

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθησαν οι γονείς και η γιαγιά του βρέφους που κατασπάραξε το ροτβάιλερ

Ανδρέας Ντίνης

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Νεκρό βρέφος από επίθεση Ροτβάιλερ

Ανδρέας Ντίνης