Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με την κλοπή όπλων στη Λέρο: Θυμήθηκε και δεύτερη «έφοδο» ο αποθηκάριος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεύτερη είσοδο στην επίμαχη αποθήκη οπλισμού στη Λέρο, από την οποία αφαιρέθηκε ο στρατιωτικός οπλισμός…, θυμήθηκε ο νυν αποθηκάριος. Η πρώτη, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 από τον προκάτοχό του και δύο ακόμη στελέχη των ΟΥΚ, οι οποίοι είχαν καταστεί βασικοί ύποπτοι.

Ο κύκλος των υπόπτων διευρύνεται καθώς ο σημερινός αποθηκάριος ανέφερε και δεύτερη είσοδο στην επίμαχη αποθήκη λίγες μέρες μετά την πρώτη, στις αρχές Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων. Κάποιο άτομο, που δεν θυμάται ποιος ήταν, του είχε ζητήσει τα κλειδιά και τους κωδικούς του συναγερμού, προκειμένου δύο άνδρες των ΟΥΚ να πάρουν στρατιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιούσαν στην άσκηση. Αυτή η μονάδα των ΟΥΚ έχει έδρα την Αθήνα και αριθμεί 80-100 άτομα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν.

Στην πρώτη είσοδο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο προκάτοχός του του ζήτησε τα κλειδιά και τους κωδικούς συναγερμού, οι οποίοι άλλαζαν καθημερινά και ήταν εσώκλειστοι σε εμπιστευτικό φάκελο. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν και στις δύο… εισόδους και μάλιστα φαίνεται να ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σε υλικό καμερών ασφαλείας που ανακτήθηκε απεικονίζονται η είσοδος και η έξοδος του πρώην αποθηκάριου και δύο στελεχών των ΟΥΚ στην αποθήκη, χωρίς όμως να φαίνεται να μεταφέρουν κάτι.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή στην υπόθεση με την κλοπή στρατιωτικού οπλισμού στη Λέρο – Τι ρόλο παίζουν τα ΟΥΚ

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών δεν αποκλείουν η κλοπή του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει σε βάθος χρόνου και πιθανόν όχι από τους ίδιους δράστες, κάτι που δυσχεραίνει την έρευνα και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό, αντιαρματικά, αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και βραδύκαυστο φιτίλι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ποινικές ή τρομοκρατικές ενέργειες. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν ιεραρχικά τρία ενδεχόμενα για την κατάληξη του οπλισμού. Πρώτον, να πέρασε στην κατοχή ποινικών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εκρηκτική ύλη από το εσωτερικό τους, δεύτερον, να πρόκειται για ιδιότυπους συλλέκτες και, τρίτον, να πρόκειται για παραγγελία από κακοποιούς και πώληση του υλικού σε αυτούς.

Στον απόηχο των ερευνών της παράξενης κλοπής, με έγγραφό του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε την πραγματοποίηση της τακτικής καταμέτρησης στις αποθήκες οπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών που γίνεται κάθε τρίμηνο, ενώ κάθε 6μηνο γίνεται η επιθεώρηση του ατομικού οπλισμού των αστυνομικών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο Λέρου: Η ακριτική Ελλάδα αξίζει προσοχή και στήριξη

Tinad

Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ για τις καταστροφές στη Λέρο

Μιχάλης Μάρδας

Πνίγηκε η Λέρος από την κακοκαιρία: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος

Μιχάλης Μάρδας

Στις φλόγες αποθήκη στο ανατολικό Λονδίνο – Επί τόπου 125 πυροσβέστες

Tinad

ΗΠΑ: 80% αύξηση στις πωλήσεις όπλων

Tinad

Κορωνοϊός: Αναστέλλει ακολουθίες της Σαρακοστής και Χαιρετισμούς ο μητροπολίτης Λέρου

Tinad

Τι λέει η παίκτρια ελληνικού ριάλιτι που συνελήφθη για ναρκωτικά και όπλα

Μιχάλης Μάρδας

«Σεισμός» στη showbiz: Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα παίκτρια ριάλιτι συνελήφθη για όπλα και ναρκωτικά

Μιχάλης Μάρδας

Στη Λέρο η FAZ: Ποιο ωφελούνται από τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα

Δημήτρης Κατσάκος