Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Γάλλος Κροίσος ο 44χρονος χειριστής του σκάφους

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Ο Ιγκ Μουλιέζ απόγονος του Ζεράρ Μουλιέζ, ο οποίος τη δεκαετία του ’60 ίδρυσε την Auchan, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας.

H οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας, μεταξύ άλλων, και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Realnews.

Η περιουσία της οικογένειας φτάνει τα 33 δισ. ευρώ και οι επιχειρήσεις της έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος Κροίσος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους αλλά και φίλους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, που έγινε η τραγωδία, οδηγούσε το ταχύπλοο, επιστρέφοντας από τις Σπέτσες μαζί με άλλους 10 επιβάτες. Τότε, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το μικρό αλιευτικό σκάφος, μέσα στο οποίο ήταν τα τρία αδέρφια.

«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο.

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».

Προτεινόμενα για εσάς

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Βγήκε από το κώμα η 60χρονη – Συγκλονίζει ο γιος της [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη η 60χρονη

Ανδρέας Ντίνης

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Οι καταθέσεις που αποκαλύπτουν τι έγινε το μοιραίο βράδυ

Ανδρέας Ντίνης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Ανδρέας Ντίνης

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι λέει το πρώτο πόρισμα των πραγματογνωμόνων

Ανδρέας Ντίνης

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι

Ανδρέας Ντίνης

Προθεσμία να απολογηθεί θα ζητήσει ο χειριστής του μοιραίου σκάφους στο Πόρτο Χέλι

Δημήτρης Κατσάκος

Στον εισαγγελέα ο χειριστής του μοιραίου σκάφους στο Πόρτο Χέλι: Τι ισχυρίζεται

Δημήτρης Κατσάκος

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους – Αδέρφια οι νεκροί και η τραυματίας

Ανδρέας Ντίνης