Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαίος Επίτροπος: Σπάνιος ο συντονισμός που επιδίχθηκε στην πυρκαγιά της Εύβοιας

Ευρωπαίος Επίτροπος: Σπάνιος ο συντονισμός που επιδίχθηκε στην πυρκαγιά της Εύβοιας

Newsroom eleftherostypos.gr

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, με αφορμή τη φωτιά στην Εύβοια, που συνεχίζει να καίει.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για την ενημέρωση που του έγινε για τις μεγάλες φωτιές στην Εύβοια αλλά και την επικράτεια. Οπως υπογράμμισε, «η κατάσταση στην Εύβοια ήταν δύσκολη και συνεχίζει να είναι. Με την εμπειρία μου ως Επίτροπος σε δασικές πυρκαγιές θα είναι πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ο σπάνιος συντονισμός που έχει επιδειχθεί τις τελευταίες δύο ημέρες. Παρόλο που ήταν δύσκολες οι καιρικές συνθήκες κατάφεραν να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ενα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους αρμόδιους και τους πραγματικούς ήρωες που δρουν εκεί».

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την ενεργοποίηση του rescEU. «Προς το παρόν με αυτή την προσφορά από άλλα κράτη-μέλη είμαστε ικανοποιημένοι και σε συνεχή επαφή. Να ευχαριστήσω όλους τους τεχνοκράτες του μηχανισμού προστασίας της ΕΕ για τις δράσεις που έγιναν, είμαστε σε διαρκή επαφή με όλα τα συντονιστικά κέντρα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως ήδη στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια πετά ένα ιταλικό αεροσκάφος, ενώ δύο ακόμη έρχονται από Ιταλία και Ισπανία. Αναφορικά με την εμπλοκή που υπήρξε με τα κροατικά εναέρια μέσα, δήλωσε πως βρίσκονται σε συζητήσεις με τη χώρα. «Ηρθε το πρώτο Ιταλικό Καναντέρ, το δεύτερο είναι στο δρόμο, έρχεται ένα Ισπανικό και είμαστε σε επαφή με την Κροατία γιατί και εκεί υπάρχει υψηλός κίνδυνος», δήλωσε. «Τα τελευταία δύο βράδια βρισκόμαστε σε επαφή με όλα τα συντονιστικά κέντρα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», επισήμανε.

«Για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής πρέπει να δούμε την πρόληψη και την ενημέρωση. Ο κ. Χρυσοχοϊδης με ενημέρωσε για την πολύ καλή συνεργασία των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ειδικούς. Επίσης, έχει μεγάλη αξία η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή».

Χρυσοχοϊδης: Καταφέραμε να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Χθες καταφέραμε τα βασικά, να προστατεύσουμε τις ζωές και να σώσουμε τις περιουσίες. Η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε με τις προσπάθειες που έγιναν από όλους. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί εκεί αποδεικνύεται η αλληλεγγύη και η συνεργασία. Αυτές τις αξίες εκφράζει η επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη εδώ στο συντονιστικό».

Προτεινόμενα για εσάς

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα

Ανδρέας Ντίνης

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στη Δυτική Μάνη

Tinad

Σε ύφεση η φωτιά στην Αργολίδα

Evanthia Karra

Φωτιά στην περιοχή Κάντια του Ναυπλίου

Evanthia Karra

Το γλεντάει ο… κορωνοϊός: Νέο πάρτι …συνωστισμού με γνωστό ράπερ σε club στην Εύβοια

Μιχάλης Μάρδας

Σε 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Evanthia Karra

Απίστευτη καταγγελία: Έθαψαν μέλη νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι σε λάκκο – Η αντίδραση του δημάρχου

Evanthia Karra

Πάνω από 60 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Evanthia Karra

Φωτιά στην Πρέβεζα – Στη «μάχη» και εναέρια μέσα

Evanthia Karra