Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα

Σε δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου ανέφερε ότι όσοι έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και τα μέσα Αυγούστου θα λάβουν έως τις 21 Οκτωβρίου όλο το ποσό που δικαιούνται ως οικογενειακό επίδομα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα υπάρξουν και αρκετές αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά, οι οποίες δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και έτσι οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα αναγκαστούν να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται.

Βασικός στόχος για τον ΟΓΑ παραμένει η επόμενη δόση των οικογενειακών επιδομάτων να καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου, με πιθανότερες ημερομηνίες 20 ή 21 του μηνός.

Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Προτεινόμενα για εσάς

Τι απαντά η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Θεανώ Φωτίου για τα επιδόματα

George Michaelides

Φωτίου: Τα μεσαία στρώματα θα χάσουν με ΝΔ

Δημήτρης Κατσάκος

Απίστευτη δήλωση Φωτίου: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε μόλις 9 μήνες

Επίδομα ενοικίου: Αύριο ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ανδρέας Ντίνης

Αναδρομικά: Πόσα και ποιοι θα τα πάρουν

Evanthia Karra

Φωτίου για κοινωνικό μέρισμα: Φέτος αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους

Μιχάλης Μάρδας

Σπαρταριστό βίντεο: Η Φωτίου δεν έχει ιδέα τι είναι ο ΦΠΑ

Μιχάλης Μάρδας

Μηνιαίο κουπόνι €180 στο πρόγραμμα της ΝΔ για παιδικούς σταθμούς σ’ όλες τις οικογένειες

Evanthia Karra

Σήμερα η πληρωμή του ΚΕΑ μηνός Μαΐου

Ανδρέας Ντίνης