Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κικίλιας έλυσε το πρόβλημα στην Σάμο – Το νοσοκομείο είχε μείνει χωρίς παιδίατρο!

Στους 90 οι νεκροί από την εποχική γρίπη – Έξι θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στο νοσοκομείο Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από χθες 16 Ιουλίου, έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του. Η μετακίνηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει η παιδίατρος του νοσοκομείου από την άδειά της.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έφερε στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). «Οκτώ μήνες εργάζεται η παιδίατρος χωρίς διακοπή για ξεκούραση. Έχει ξεπεράσει τα όριά της, όπως χαρακτηριστικά μας είπε», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Νοσοκομείο της Σάμου εκτιμάται ότι καλύπτει τις ανάγκες 30.000 μονίμων κατοίκων, 4.000 μεταναστών που διαμένουν στις προσφυγικές δομές, καθώς και χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι επιλέγουν το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, εδώ και οκτώ μήνες στο νοσοκομείο έχει μείνει μία παιδίατρος, η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες, καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι άλλες τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων στην Παιδιατρική Κλινική 9 κλινών.

«Από την περασμένη Παρασκευή 12/7/2019 το νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο παρότι νοσηλεύονται 9 παιδάκια στην παιδιατρική κλινική και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη μαιευτική κλινική (τοκετός) και στα χειρουργεία των παιδιών. Πήρε άδεια γιατί η μητέρα της νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε νοσοκομείο της Αττικής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, που επανειλημμένως έχει αναδείξει το πρόβλημα, χωρίς όμως η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση.

Προτεινόμενα για εσάς

Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων

Tinad

Παύλος Χρηστίδης: «Καθυστερημένη» η επίσκεψη Κικίλια στην Καστοριά

Κώστας Σκαναβής

Κορωνοϊός: Ο Κικίλιας στέλνει ενισχύσεις στο νοσοκομείο Καστοριάς

Ανδρέας Ντίνης

Επίσκεψη Κικίλια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Evanthia Karra

Κικίλιας στο ΑΧΕΠΑ: Συγκλονιστική η δουλειά γιατρών και νοσηλευτών [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Ο Βασίλης Κικίλιας ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Ο έπαινος του ΠΟΥ στον Βασίλη Κικίλια και την κυβέρνηση για τα άμεσα μέτρα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Πάνω από 2.000 κλίνες για τους ασθενείς

Evanthia Karra

Κικίλιας: Μείνετε στο σπίτι, βγείτε μόνο για να δώσετε αίμα

Ανδρέας Ντίνης