Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στις φυλακές: Έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν υπάρχουν νεκροί

Πόλεμος ναρκεμπόρων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

Αυτοσχέδια όπλα, τραπέζια πόκερ, εργαλεία κάθε λογής, μέχρι και μηχανές για καφέ εσπρέσο. «Άβατο» ανομίας (!) οι ελληνικές φυλακές καθώς όλα αυτά κατασχέθηκαν μέσα σε λίγη ώρα στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από τα κελιά, τους διαδρόμους, ακόμα και το μηχανουργείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Αγανακτισμένοι και ανήσυχοι για ακόμα μία φορά εμφανίζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης για αδράνεια.

«Εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πάψει να μας εκπλήσσει με οποιαδήποτε αναφορά του σχετικά με το χώρο των φυλακών. Κρατούμενοι αλληλοσφάζονταν και χτυπιόντουσαν με κάθε είδους αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, σουβλιά κτλ.

Η φυλακή και ιδίως η Β’ και η Ε’ πτέρυγα κατελήφθησαν από τους κρατούμενους σε λίγα μόνο λεπτά. Οι κεντρικές κιγκλίδες και οι κεντρικές θύρες των πτερύγων σχεδόν γκρεμίστηκαν, ενώ άλλες ξεβιδώθηκαν από κρατούμενους από τα «ιδιωτικά συνεργεία» και με εργαλεία που έχουν κρατούμενοι σε πτέρυγες έγιναν εκτεταμένες ζημιές και φθορές εντός και εκτός των ακτίνων, το ελάχιστο προσωπικό εγκλωβίστηκε και ένας συνάδελφός μας σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπήθηκε από κρατούμενο με σουβλί. Ολα αυτά το υπουργείο μας τα βαφτίζει ως απλή “αναταραχή” και “χωρίς να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές”. Και αυτό είναι εξοργιστικό και εξευτελιστικό. Φαίνεται έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν υπάρχουν νεκροί. Αν και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί».

Οι σωφρονιστικοί ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα βίντεο και οι φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές. «Εκτός των αυτοσχέδιων όπλων, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τις εσπρεσιέρες, τα δύο τραπέζια πόκερ με όλα τα παρελκόμενά τους και τα αξεσουάρ (!!!), τα τρυπάνια χειρός, πένσες, κατσαβίδια και κάθε είδους εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών ξενοδοχείων. Αναρωτιόμαστε, αποδείξεις έκοβε η καφετέρια; Ο ιδιοκτήτης διέθετε φορολογική ενημερότητα; Ποιος εισέπραττε την “γκανιότα” από τα δυο τραπέζια του πόκερ και σε ποιους τη μοίραζε; Ο δαιμόνιος επιθεωρητής των φυλακών, όπως επίσης και ο περιβόητος συντονιστής των φυλακών από πότε τα ήξεραν αυτά και τι έκαναν; Τίποτα. Γιατί;», καταλήγουν.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Κορυδαλλός: Βρέθηκε η 14χρονη Ιωάννα-Αικατερίνη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συναγερμός στον Κορυδαλλό για την εξαφάνιση 14χρονης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωσία: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους βιασμούς στις φυλακές – Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντα από οργανωμένο κύκλωμα

Λάμπρος Κατσαρός

Ο νέος συγκάτοικος του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης – Το παρελθόν του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κοινή δραστηριότητα Λιγνάδη – Φιλιππίδη στις φυλακές

Φυλακές Κορυδαλλού: Απετράπη εισαγωγή ναρκωτικών και κινητού τηλεφώνου

Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς πέρασε τη πρώτη νύχτα στο κελί των φυλακών της Τρίπολης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα λόγια του από το κελί – Σε καραντίνα στις φυλακές Τρίπολης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Σύλληψη ατόμου που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές Κορυδαλλού