Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές στην Ελλάδα: Ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ για κουνούπια και capital controls

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοι δικαιούνται φθηνές διακοπές – Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Newsroom eleftherostypos.gr

Με επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην ελλ΄δα για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, τους αυξημένους χρόνους αναμονής στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων και τα capital controls.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι  από τις 7 Απριλίου 2019 η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει συστηματικούς ελέγχους διαβατηρίων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από προορισμούς εκτός του χώρου Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου).

Επίσης καλεί τους Βρετανούς τουρίστες να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα κουνούπια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κουνουπιέρες ή εντομοαπωθητικά όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνουν πόρτες ή παράθυρα.

Σχετικά με τα capital conrols αναφέρεται ότι στην Ελλάδα ισχύουν κεφαλαιακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στο ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως € 600) ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της βρετανικής κάρτας – όποιο είναι το χαμηλότερο ποσό.

Επίσης γίνεται λόγος για την αυστηρή στάση των ελληνικών Αρχών έναντι όσων κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την επιβολή προστίμων ή ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται άσεμνα αλλά και «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων».

Προτεινόμενα για εσάς

Παράταση NOTAM πτήσεων εξωτερικού έως 17 Σεπτεμβρίου – Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες

Λάμπρος Κατσαρός

«Μην ταξιδεύετε»: Η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορωνοϊός – Γερμανία: Νέα ταξιδιωτική οδηγία – Βάζει και πάλι στο «κόκκινο» Αττική και Δυτική Ελλάδα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορωνοϊός: Παύει η ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα από την Αυστρία – «Ασφαλής χώρα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

New York Times: Πιθανόν η ΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο σε Αμερικανούς ταξιδιώτες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom