Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα χρόνου η αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού λόγω καλής διαγωγής

Ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα βήμα πριν την υφ’ όρων αποφυλάκισή του βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, χτυπημένος από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας συντάχθηκε με προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει για τον Νίκο Ρωμανό ο Άρειος Πάγος. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακή, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον Ν. Ρωμανό, το 2012, να μειωθεί από τα 18 σε 14 έτη.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του νεαρού κρατουμένου, Θεόδωρος Μαντάς, τόνισε πως η απόφαση του Εφετείου «εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά». Ακόμη, όπως επισήμανε ο κ. Μαντάς η απόφαση «δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Στη φυλακή αποφασίζει να τελειώσει το σχολείο. Δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει. Η άρνηση να του δοθεί φοιτητική άδεια, θα τον οδηγήσει σε απεργία πείνας που θα διαρκέσει 31 ημέρες. Λόγω της κρισιμότητας της υγείας του ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, θα καταθέσει τελικώς στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν η εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση «βραχιολιού».

Προτεινόμενα για εσάς

Για απόκρυψη των δηλώσεων του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ρωμανός: «Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να δοκιμάσει να μιλήσει και με ανθρώπους της αγοράς»

Ρωμανός: Στην Πάτρα άνοιξε εστιατόριο για συνεστίαση Τσίπρα με 30 άτομα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωμανός στον Ε.Τ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί το σενάριο των πρόωρων εκλογών για να το ξορκίσει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Manos Kanderakis

Νίκος Ρωμανός: Όταν είσαι κωλοτούμπας, έχεις πει τα πάντα και τα αντίθετά τους

George Michaelides

Ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός

Νίκος Ρωμανός στον Ελεύθερο Τύπο: Για τη ΝΔ οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν χθες

Evanthia Karra

Νίκος Ρωμανός: Οι διπλοθεσίτες βουλευτές θα παίρνουν και διπλή αποζημίωση;

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom