Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τρια χρόνια με αναστολή στην καθαρίστρια με πλαστή ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην καθαρίστρια από τα Γιάννενα, η οποία είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία διαγωνιστική ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Η καθαρίστρια η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Πρέβεζα και μητέρα 13 παιδιών, είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία αποφοίτησής της από το Δημοτικό, το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό, προκειμένου να προσληφθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ερήμην σε 8 χρόνια φυλάκισης. Τότε η γυναίκα είχε δέκα παιδιά και ήταν έγγυος στο 11ο και υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να ζήσει την πολύτεκτη οικογένειά της.
Σήμερα κατά την απολογία της υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της πλέον ενώ είπε στους δικαστές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.

Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της. Τελικά το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Η καθαρίστρια απο την πλευρά της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Κιλκίς: Έκλεισε σχολείο στη Γουμένισσα – Βρέθηκε καθαρίστρια θετική στον κορωνοϊό

Tinad

Απίστευτο: Καθαρίστρια παραιτήθηκε σε 24 ώρες λόγω… χλωρίνης [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Θετική εισήγηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια από τον Βόλο

Μιχάλης Μάρδας

Αναβλήθηκε η δίκη της πολύτεκνης καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο

Μιχάλης Μάρδας

Νέα υπόθεση πολύτεκνης καθαρίστριας με πλαστό απολυτήριο δημοτικού στην Πρέβεζα

Μιχάλης Μάρδας

«Στη φυλακή είχα παγώσει, ούτε δάκρυ δεν έβγαλα» – Η εξομολόγηση της καθαρίστριας από τον Βόλο [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Αθωώθηκε η καθαρίστρια που είχε παραποιήσει το απολυτήριο Δημοτικού

Μιχάλης Μάρδας