Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση 6 ετών στους υπεύθυνους του λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου πέθανε ο 13χρονος

Φυλάκιση 6 ετών στους υπεύθυνους του λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου πέθανε ο 13χρονος

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση καταδικάστηκαν ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας  διαχειριστής του λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου, στις 27 Απριλίου 2014, έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.
Περίπου, πέντε χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορούμενους, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο, που ήταν αντιμέτωποι, σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Στους δυο κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή, ενώ η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών καταδικάστηκε και ένας από τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, ο οποίος φυγοδικεί, καθώς κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας.

Οι δικαστές έκριναν αθώους του δυο Πακιστανούς υπαλλήλους του λούνα πάρκ. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του επεσήμανε, ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ. «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αφού εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια των παιδιών, απέδωσαν το κακό που έγινε, στις έντονες καιρικές συνθήκες. Οι κατηγορούμενοι περιέγραψαν την απότομη αλλαγή του καιρού και έκαναν λόγο για ένα ανεμοστρόβιλο, που οδήγησε το φουσκωτό κύλινδρο, μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος, χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Απίστευτες εικόνες: Ταλιμπάν διασκεδάζουν σε λούνα παρκ και γυμναστήρια [βίντεο]

Μαρίνα Μπενέκου

Lamda Development: Τα σχέδια της Marina Galleria και η παρουσίαση του παράκτιου μετώπου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Lamda Development: Δείτε live την παρουσίαση για τη νέα Marina Galleria και το παραλιακό μέτωπο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελληνικό: Ρεκόρ προπωλήσεων κατοικιών και οικοπέδων πριν ξεκινήσουν τα έργα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Lamda Development: Τα σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, Marina Tower στο Ελληνικό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Lamda Development: Τα σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, Marina Tower στο Ελληνικό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Lamda Development: Σήμερα παρουσιάστηκε ο ουρανοξύστης Marina Tower

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Lamda Development: Την Τετάρτη παρουσιάζεται ο ουρανοξύστης Marina Tower – Πώς θα το δείτε live

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελληνικό: 9.000 σπίτια για όλα τα βαλάντια – Υψηλή ζήτηση για τις κατοικίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom