ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνήθηκαν άδεια στον Κουφοντίνα για πρώτη φορά από το 2017!

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει βγει ουκ ολίγες φορές εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο από την φυλακή, με τις συγκεκριμένες αποφάσεις να προκαλούν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμόν 3719/2019 βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική εισήγηση.

Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, έχει λάβει από το Φθινόπωρο του 2017 συνολικά έξι άδειες, άλλες διήμερες και άλλες τετραήμερες, οι οποίες είχαν κριθεί από τα αρμόδια συμβούλια των φυλακών όπου κρατείτο.

Αυτήν την φορά, μετά την πρόσφατη διαφωνία του εισαγγελέα των αγροτικών φυλακών, το αίτημα του Κουφοντίνα έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο, από το οποίο και απορρίφθηκε.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ( εκδόθηκε βούλευμα με αριθμό 37 του 2019 ) αποτελεί κόλαφο για την πρακτική των αλλεπάλληλων αδειών που είχαν χορηγηθεί από τα συμβούλια των φυλακών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, συμβούλια στα οποία μετέχουν ο εκάστοτε διευθυντής των φυλακών, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας εισαγγελέας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα που προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο, ο οποίος αρνήθηκε την άδεια στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος να κάνει τα ίδια και ότι είναι αμετανόητος. Επιπλέον, ότι η βαριά καταδίκη του σε 11 φορές ισόβια δεν προσφέρεται για χορήγηση αδειών.

Αλλωστε την εξαίρεση των πολυισοβιτών από την χορήγηση αδειών είχε υποστηρίξει με σοβαρή αρθρογραφία που δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό Ποινική Δικαιοσύνη και ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δήλωση που θα συζητηθεί από Κούρτοβικ: Οι συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη υβρίζουν τον Κουφοντίνα όταν τον αποκαλούν «δολοφόνο»

Evanthia Karra

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

Kon

Κόμμα ή βραχίονας;

Kon

Αλλο 2008, άλλο 2021…

Kon

«Δολοφονήθηκα 14 Ιουλίου»

Kon

Mea culpa από Facebook για το κατέβασμα αναρτήσεων που αφορούν τον Κουφοντίνα

Μιχάλης Μάρδας

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται – Τι είπε για την επιστολή της Κούρτοβικ

Μιχάλης Μάρδας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η Κούρτοβικ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει διακοπή της ποινής του

Μιχάλης Μάρδας

Μπακογιάννης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας

Ανδρέας Ντίνης