Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ουράνιο Τόξο: Δεν έχουμε σχέση με τον Αλέξανδρο, όπως εσείς δεν έχετε σχέση με τον Περικλή

Ουράνιο Τόξο: Δεν έχουμε σχέση με τον Αλέξανδρο, όπως εσείς δεν έχετε σχέση με τον Περικλή

Newsroom eleftherostypos.gr

Αφορμή για να βρεθεί ξανά στο φως της δημοσιότητας βρήκε ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο» Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος, ο οποίος ζητά να αναγνωριστεί… μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Ο κ. Βοσκόπουλος μιλώντας στο rthess.gr στον απόηχο του προκλητικού ρεπορτάζ του BBC, τονίζει ευθαρσώς πως ζητά την αναγνώριση της «μακεδονικής μειονότητας» από την Ελλάδα!

«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις» δήλωσε.

«Βεβαίως ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα.

«Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της ;» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας η απάντηση ήταν θετική. «Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης» είπε.

Πρόσθεσε πως αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, «όπως βέβαια» συμπλήρωσε «οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή».

Προτεινόμενα για εσάς

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα πάγωσαν και το θέαμα είναι μοναδικό [εικόνες]

Μαρίνα Μπενέκου

Απίστευτο: Το «Ουράνιο Τόξο» ζητά την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ – Τι απαντά το Πανεπιστήμιο

Το «Ουράνιο Τόξο» ψαρεύει στα θολά νερά των Πρεσπών

Δημήτρης Κατσάκος

Απίστευτη πρόκληση από Σλαβόφωνο κόμμα: Ελλάδα ζήτα συγνώμη για εγκλήματα κατά του «μακεδονικού λαού»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom