Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Σπαραγμός στην παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στη μνήμη του Σπύρου Θωμά [βίντεο]

Σπαραγμός στη παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στη μνήμη του Σπύρου Θωμά [βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Στη μνήμη του 24χρονου Εύζωνα που πέθανε ξαφνικά λίγες ώρες μετά τη βάρδιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη, Σπύρου Θωμά, ήταν η σημερινή παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς μπροστά από τη Βουλή.

Μία ημέρα μετά την κηδεία του 24χρονου Εύζωνα, ο πατέρας του Χρήστος βρέθηκε στην Αθήνα για την καθιερωμένη κυριακάτικη παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.  Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει το «thecaller.gr» ο κύριος Χρήστος παρήλασε και ο ίδιος δίπλα στους Εύζωνες.

Στο τέλος της παρέλασης και αφού οι Εύζωνες επέστρεψαν στη βάση τους, αναφώνησαν «Αθάνατος» και τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον Σπύρο Θωμά.

Σε κλίμα οδύνης είπαν χθες το τελευταίο αντίο στον άτυχο Ευζωνα της Προεδρικής φρουράς, Σπύρο Θωμά, που έφυγε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, συγγενείς, φίλοι, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων και συναθλητές του.

Η κηδεία του  έγινε τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου με όλες τις τιμές ενός στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Να σημειωθεί πως ο 24χρονος, που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην Προεδρική Φρουρά, πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, λίγο πριν δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος Εύζωνας πραγματοποίησε την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επέστρεψε από την σκοπιά του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Αργότερα, περίπου γύρω στις 10 το βράδυ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Πρώην ΟΥΚάς προσπάθησε να αρπάξει όπλο από εύζωνα στην Ηρώδου Αττικού

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Όταν ο Κοντιζάς ήταν Εύζωνας και τον έβλεπαν με μισό μάτι οι Ασιάτες [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η ελληνική λεβεντιά στο μεγαλείο της – Η Σακελλαροπούλου συνάντησε τον ομογενή εύζωνα Ανδρέα Χολέβα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρίγη συγκίνησης στο τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα οπλίτη Θωμά Σπυρίδωνος [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του Εύζωνα Σπύρου Θωμά [εικόνες & βίντεο]

Δημήτρης Κατσάκος

«Καλό παράδεισο τσολιά μου» – Πένθος για τον θάνατο του 24χρονου εύζωνα

Evanthia Karra

Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό θάνατο του Εύζωνα – Συλλυπητήρια από τον Παυλόπουλο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τραγωδία: Πέθανε Εύζωνας από την Προεδρική Φρουρά

Δημήτρης Κατσάκος