Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό αντίο του Γιούνκερ στον φούρναρη της Κω

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον φούρναρη της Κω, Διονύση Αρβανιτάκη

Newsroom eleftherostypos.gr

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή του συλληπητήρια στους οικείους του.

O Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω, που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν έρθει στο νησί. Ο Διονύσης Αρβανιτάκης έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του φούρναρη, Διονύση Αρβανιτάκη που έδινε καθημερινά ψωμί σε εκατοντάδες πρόσφυγες απέστειλε με μήνυμα του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Γιούνκερ αποκαλύπτει την αιτία για το τρέμουλο της Μέρκελ [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον φούρναρη της Κω, Διονύση Αρβανιτάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέθανε ο φούρναρης της Κω που είχε τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή επιτροπή

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κατηγορηματικός ο Γιουνκέρ για συντάξεις: Τα συμφωνημένα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γιούνκερ για Ελλάδα: Ξαναστάθηκε στα πόδια της και αυτό ήταν ηράκλειος άθλος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απάντηση Τουρκίας σε Γιούνκερ: Κανείς δεν δίνει εντολές στην δικαιοσύνη μας

Γιούνκερ στη Βουλή: Να απελευθερωθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ – Βάζει «φρένο» στην παροχολογία του Τσίπρα

George Michaelides

Γιούνκερ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η χρήση χημικών όπλων στη Συρία