Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία-«φωτιά» ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των θυμάτων της γρίπης

Καταγγελία-«φωτιά» ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των θυμάτων της γρίπης

Μ.-Ν. ΓΕΩΡ. - ΕΛ. ΟΙΚ.

Χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά της γρίπης των υγειονομικών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία εκτιμά ότι ο εμβολιασμός στους επαγγελματίες υγείας ανέρχεται σε 20%.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής γρίπης για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ. Βρετανία κ.α.).

Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στη δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, επίσης, ότι ο αριθμός των θανάτων από τη γρίπη είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνεται. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, ως αιτίες θανάτου πολλών ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η γρίπη. «Ετσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από γρίπη».

Στο μεταξύ, η εποχική γρίπη θα φέρει αλλαγές ακόμα και στο σύστημα απουσιών στα σχολεία. Το ζήτημα ανέδειξε η ΟΛΜΕ με παρέμβασή της προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι θετικό στο να φέρει αλλαγές, ώστε να συμπεριλάβει και την περίπτωση της εποχικής γρίπης στα σοβαρά και επείγοντα περιστατικά για τα οποία δεν προσμετρώνται απουσίες μέχρι 20 ημερών από τα σχολεία.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για περιστατικά στα οποία μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναρρώσει ακόμα από τη γρίπη, υπό το φόβο να μη βρεθούν στο όριο των απουσιών και κινδυνεύσουν να μείνουν στην ίδια τάξη. Ειδικά στη περίπτωση της Γ’ Λυκείου, είναι σύνηθες οι μαθητές να εξαντλούν το όριο των απουσιών λόγω διαβάσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», το υπουργείο Παιδείας είδε θετικά την εν λόγω παρέμβαση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρουν αλλαγές στην προσμέτρηση απουσιών ώστε να συμπεριλάβουν και την περίπτωση της γρίπης, προφυλάσσοντας τους υπόλοιπους μαθητές από τη ραγδαία εξάπλωσή της.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Γιατί πονάει το συκώτι;

Leonidas Kallidonis

Κορωνοϊός: Ο Covid-19 είναι ο πιο φονικός ιός του 21ου αιώνα – Ιστορική σύγκριση με άλλες λοιμώξεις

Ανδρέας Ντίνης

Εμβόλια: Η απαραίτητη άμυνα για κάθε μαθητή

Leonidas Kallidonis

Κοινό κρυολόγημα, γρίπη ή κορωνοϊός: Πώς θα τα ξεχωρίσουμε – Τα συμπτώματα

Tinad

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την επιστροφή της γρίπης – Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας

Μιχάλης Μάρδας

Πρόεδρος ΕΟΦ στον «Ε.Τ.»: Θα χρειαστούμε διπλό εμβόλιο για γρίπη και ιό

Ανδρέας Ντίνης

Νόσος των λεγεωνάριων: πώς συνδέεται με τα κλιματιστικά

Leonidas Kallidonis

Ανησυχία για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης – «Θα έχουμε πρόβλημα τον χειμώνα» λέει βιοπαθολόγος

Ανδρέας Ντίνης

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Προφυλακιστέος ο δράστης – Αγωνία για τα θύματα

Tinad