Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για την κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης λόγω μαθητή που πάσχει εκ γενετής από σύνδρομο

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στη Μαγνησία και στις Σποράδες

Aγγελος Αγγελίδης

Τη διενέργεια Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης παρήγγειλε ο περιφερειακός διευθυντής Eκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, για την κατάληψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η -ιατρικά αποδεδειγμένη- «προβληματική» συμπεριφορά 12χρονου μαθητή της Α’ τάξης, ο οποίος δημιουργεί συχνά άσχημες «καταστάσεις» στο σχολείο. Eτσι, το 15μελές Συμβούλιο όχι μόνο αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη αλλά θεώρησε σκόπιμο να αναρτήσει στα κάγκελα της αυλής τους λόγους, αναφέροντας ονομαστικά το μαθητή! Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τη διεύθυνση του σχολείου να ήταν θετική στο ενδεχόμενο κατάληψης.

Το θέμα δημοσιοποίησε η «Μακεδονία της Κυριακής». Το παιδί, εξαιτίας ενός συνδρόμου που έχει εκ γενετής, εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες. Εχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και παρακολουθείται. Μαθητές και γονείς (που επιθυμούν την απομάκρυνση του παιδιού) τον κατηγορούν για φθορές, σωματική βία, ακόμα και παρενόχληση που αγγίζει τα όρια της σεξουαλικής. Ενδεικτικό της κατάστασης -αλλά και της ψυχολογίας του μικρού- είναι πως έπειτα από ωριαία αποβολή που είχε πάρει, έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας», υποστηρίζει ο πατέρας του μαθητή, εκφράζοντας τους φόβους του για το στιγματισμό ενός ανήλικου παιδιού σε μια ολόκληρη περιοχή. «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς τέτοιες αναρτήσεις σε βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα. Οταν ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη κατάληψη, έδωσα εντολή να κατέβει αμέσως η ανακοίνωση που ονομάτιζε το μαθητή. Θα ερευνήσουμε το περιστατικό και θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου», δήλωσε ο κ. Ανανιάδης και προανήγγειλε συνάντηση αρμόδιων φορέων για να βρεθεί λύση. Την υπόθεση θα εξετάσει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου, ο οποίος έχει καταθέσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», που επιβεβαιώνει τη γενετική παρέκκλιση του παιδιού του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Τραγικό ρεκόρ για την Ιαπωνία: Μεγάλη αύξηση στις αυτοκτονίες μαθητών

Μαρίνα Μπενέκου

Κεφαλονιά: Κλειστά το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Πόρου, λόγω της κακοκαιρίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Τέξας: Τέσσερις τραυματίες – 18χρονος μαθητής ο δράστης [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Τέξας – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικογένεια 11χρονου Μάριου για την παρέμβαση Σταϊκούρα: «Ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ποια σχολεία έχουν κατάληψη – Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Παίδες εν… καμίνω

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οταν η τρέλα πάει… σχολεία!

Kon

Επεισόδιο σε σχολείο της Θέρμης: Την Παρασκευή θα δικαστεί ο πατέρας – αρνητής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom