Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Με πλαστά πτυχία ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας

Συναγερμός στο Κρατικό Νίκαιας: Μεταφέρονται έξι αλλοδαποί με ψώρα

ΜΑΡΙΑ - ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Πλαστογραφίας… συνέχεια αποκαλύπτεται για τον πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρη Μπούτο, μετά τη δημοσιοποίηση πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης («Πρώτο Θέμα»), σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μπούτος βρέθηκε στο «τιμόνι» ενός δημόσιου νοσοκομείου με τέσσερα πλαστά πτυχία! Δεν ήταν η μοναδική φορά που ο πρώην διοικητής φέρεται να υπέπεσε στο αδίκημα της πλαστογραφίας.

Προϊσταμένη του τμήματος Ποιότητας του νοσοκομείου είχε καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα Πειραιώς για πλαστογράφηση της υπογραφής της σε περίοδο που εκείνη βρισκόταν σε άδεια. Και ενώ αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2017, γεννά πολλά ερωτήματα εάν το γνώριζε το υπουργείο Υγείας και γιατί παρέμεινε ο συγκεκριμένος διοικητής στη θέση του μέχρι το τέλος του 2018. Σημειώνεται ότι η Αριστοτέλους είχε γνώση των πλαστών τίτλων για αυτό και ο κ. Μπούτος απομακρύνθηκε τέλος του 2018. Χωρίς, βέβαια, να κοινοποιηθεί τίποτα από πλευράς υπουργείου και ιδιαίτερα από τον κατά τα άλλα «λαλίστατο» αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά της προϊσταμένης, την οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η υπογραφή της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας πλαστογραφήθηκε προκειμένου να ανατεθεί έναντι 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσηλευτικού ιδρύματος, διάρκειας πέντε ημερών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα -αναφορές της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας προς την Εισαγγελία, τα οποία δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος αρχικά υποστήριξε προς την προϊσταμένη πως υπέγραψε στη θέση της προκειμένου «να μην την ενοχλήσει», ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τη δωροδοκήσει και την απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη εάν δεν σιωπήσει.

Πλαστογραφία καταλογίζεται στον απερχόμενο διοικητή και σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παράτασης της μίσθωσης του κυλικείου. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η σύμβαση του επιχειρηματία για το κυλικείο λήγει το 2020. Ωστόσο, ο διοικητής παρέτεινε τη μίσθωση μέχρι το 2036 και ενώ ο επιχειρηματίας έχει οφειλές ύψους 350.000 ευρώ από μισθώματα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, όταν γνωστοποιήθηκε στην Αριστοτέλους το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το υπουργείο Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπούτου. Ταυτόχρονα, κινήθηκε από τη διοίκηση του Θριασίου Νοσοκομείου, όπου είναι η οργανική θέση του κ. Μπούτου, η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία. Το υπουργείο Υγείας καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή και παροχή ασυλίας σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Γεννάται, βέβαια, το εύλογο ερώτημα: Εάν το υπουργείο Υγείας γνώριζε από το καλοκαίρι του 2017 για την πλαστογράφηση της υπογραφής της υπαλλήλου γιατί δεν κίνησε τις διαδικασίες για την αποπομπή του διοικητή; Ο κ. Μπούτος παρέμεινε στη θέση του διοικητή για περισσότερα από δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μπούτος καταγραφόταν στο σύστημα απογραφής του Δημοσίου ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος του διπλώματος, όπως επίσης και των άλλων τίτλων που εμφανίζονταν στο σύστημα απογραφής και συγκεκριμένα: 1) Μεταπτυχιακό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, 2) πτυχίο Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και 3) πτυχίο Φιλοσοφίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο κρατούμενος που είχε δραπετεύσει από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φρίκη στο Καματερό: Λήστεψαν και βίασαν μητέρα μπροστά στα ανήλικα παιδιά της – Τι καταγγέλλει το θύμα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή στο ψυγείο του «Αττικόν» από τον Ιούνιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας στις καταγγελίες περί διάκρισης σε βάρος γυναίκας γιατρού

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπό παραίτηση ο διοικητής του ΝΙΜΙΤΣ – Παραμένει ανεμβολίαστος, κυκλοφορεί ανενόχλητος

Λάμπρος Κατσαρός

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνιες για τους βουλευτές-διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μάκης Βορίδης: «Κανείς δεν αποκλείει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο» – Βολές κατά της ΠΟΕΔΗΝ

Λάμπρος Κατσαρός

Κέρκυρα: Υποχρέωσαν μάνα και παιδί ΑμεΑ να κατέβουν από το πλοίο – Σάλος με την καταγγελία

Λάμπρος Κατσαρός

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 26 Αυγούστου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom