Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Χάλασαν τα μηχανήματα, δεν είδαν το υλικό της δημοπρασίας

Απίστευτες ήταν οι καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star προκειμένου να δουν το υλικό που καταγράφηκε κατά την τριήμερη διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Παρά το γεγονός ότι οι καταγραφές στις 66 ώρες της διαδικασίας έγιναν από συνολικά 42 κάμερες, στους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών δόθηκε αρχικά η ενημέρωση ότι θα έβλεπαν υλικό συνολικής διάρκειας μόλις οκτώ ωρών. Τελικά ούτε όμως από αυτό κατάφεραν να δουν κάτι διότι… χάλασαν τα μηχανήματα.

Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία από τους υπεύθυνους της Γενικής Γραμματείας, ενώ μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των καναλιών κλήθηκαν τεχνικοί. Ούτε και αυτοί όμως έδωσαν λύση, αφού τα μηχανήματα …κολλούσαν.

Στις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων ότι ούτως ή άλλως το υλικό που επρόκειτο να διατεθεί ήταν εξαιρετικά περιορισμένο σε σχέση με το συνολικά καταγεγραμμένο υλικό, πήραν την απάντηση ότι στο υπόλοιπο έχουν καταγραφεί …μυστικοί αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας και έτσι, η εικόνα τους δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί.

Η νομική εκπρόσωπος του Star Μαρία Κατσουράκη λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα ζήτησε να υποβάλει ένσταση για τη διαδικασία. Την ενημέρωσαν όμως, ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί είχε …κλείσει το πρωτόκολλο! Όλοι οι εκπρόσωποι των δύο τηλεοπτικών σταθμών (νομικοί και τεχνικοί) εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την όλη διαδικασία, μιλώντας για εμπαιγμό. «Η παρωδία συνεχίζεται» σχολίασε η νομική εκπρόσωπος του Alpha Μαργαρίτα Παναγοπούλου.

Προτεινόμενα για εσάς

Υποχρεωτικά σε ελεύθερα κανάλια σημαντικές αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις

Σε πρωτάθλημα… διαφθοράς επιδίδονται οι ελληνικοί δήμοι – Τι αποκαλύπτουν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Evanthia Karra

Παππάς: «Τα κανάλια θα πληρώσουν κάποιο τίμημα μέχρι την οριστική αδειοδότηση»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τηλεοπτικές άδειες: Άκυρος και επίσημα ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τηλεοπτικές άδειες: Το ΣτΕ δημοσιεύει το σκεπτικό της απόφασης που ακύρωσε τον νόμο Παππά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υποχώρησε η κυβέρνηση στους όρους της ΝΔ και συγκροτήθηκε το ΕΣΡ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Διέξοδο με «ενοίκιο» 25 εκατ. ευρώ για τις άδειες βρίσκει η κυβέρνηση μετά το «μπλόκο» του ΣτΕ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Άκυρος ο διαγωνισμός για τις άδειες – Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η συγκρότηση ΕΣΡ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τι θα γίνει με MEGA και Καλογρίτσα μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom