Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Στη Νιγρίτα Σερρών αλλάζουν πολιούχο ανάλογα με τις… αργίες

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Νιγρίτα Σερρών, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αποκηρύξει για το 2019 (!) τον πολιούχο Αγιο Γεώργιο και να συνταχθεί με τον Αγιο Αθανάσιο!

Η δημοτική αρχή Βισαλτίας Σερρών αποδείχθηκε απίστευτα προσαρμοστική και ευέλικτη σε ό,τι αφορά τον πολιούχο της Νιγρίτας.

Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες: τον Αγιο Γεώργιο και τον Αγιο Αθανάσιο. Πολιούχος είναι ο Αγιος Γεώργιος, αλλά φέτος (που είναι και προεκλογική χρονιά) η 23η Απριλίου είναι Μεγάλη Τρίτη, που τα σχολεία θα είναι –έτσι κι αλλιώς– κλειστά. Επομένως, για να μη χαλάσει τις καρδιές των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο της πόλης για το 2019 τον Αγιο Αθανάσιο. Ετσι, ανήμερα του «πολιούχου 2019» Αγίου Αθανασίου, όλα τα σχολεία στη Νιγρίτα θα είναι κλειστά.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Νιγρίτα «αναγκάζεται» να αλλάξει πολιούχο λόγω του Πάσχα και της ημέρας που «πέφτει» ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου. «Εχει συμβεί και κατά το παρελθόν. Οποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη», είπε στον «Ε.Τ.» κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αναρωτήθηκε με σκωπτικό τρόπο: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αλλαγή. Δηλαδή, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές θα πλημμυρίσουν την εκκλησία, ενώ του Αγίου Γεωργίου δεν θα μπορούσαν λόγω διακοπών Πάσχα;».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Μετέτρεψαν σε μπαρ το παρεκκλήσι του Αγ. Μανδηλίου στη Νιγρίτα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Θρίλερ στην Καβάλα: Βίαιος ο θάνατος του 42χρονου επιχειρηματία – Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom