ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Άδικη και απαράδεκτη η δίωξη νοσηλευτριών του νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Χωρίς γιατρούς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς

Newsroom eleftherostypos.gr

«Άδικη και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με το αιτιολογικό της πλημμελούς άσκησης καθηκόντων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διέφυγε της προσοχής τους ψυχιατρικός ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αυτοκτόνησε.

«Αγνοεί η δίωξη την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά, όπως και ότι η συγκεκριμένη δίωξη «αγνοεί προκλητικά τις ακατάλληλες συνθήκες για μια παθολογική κλινική να νοσηλεύει ψυχικά πάσχοντες ασθενείς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς με το αιτιολογικό της Πλημμελούς άσκησης καθηκόντων. Διέφυγε της προσοχής τους ψυχιατρικός ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αυτοκτόνησε.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη άδικη, απαράδεκτη, που μόνο άγνοια υποδηλώνει για τα ζητήματα υγείας και μεταθέτει τις ευθύνες στα εξιλαστήρια θύματα, τις δύο νοσηλεύτριες.

Αγνοεί η δίωξη την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και κλινικής και το φόρτο εργασίας που προκαλεί στο νοσηλευτικό προσωπικό στις βάρδιες.

Αγνοεί προκλητικά τις ακατάλληλες συνθήκες για μια παθολογική κλινική να νοσηλεύει ψυχικά πάσχοντες ασθενείς. Πέραν του κινδύνου για το προσωπικό της κλινικής και τους ασθενείς υπάρχει κίνδυνος και για τους ψυχιατρικούς ασθενείς όπως και συνέβη το μοιραίο. Η ανάπτυξη της ψυχιατρικής κλινικής καθυστερεί ανεπίτρεπτα για χρόνια με ευθύνες διαχρονικά της πολιτικής ηγεσίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει τα παραπάνω θέματα, επισημαίνοντας έγκαιρα τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνεπάγονται οι πάγιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις δύο συναδέλφους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες την αρμοδίων.

Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, από τις 11:00πμ έως τις 2:00μμ για το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλλονιάς, για να συμπαρασταθούμε στις δύο συναδέλφους και να απαιτήσουμε την αθώωση τους.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Απεργία 16 Ιουνίου: Μέσα στην ημέρα η απόφαση για την προσφυγή Κεραμέως

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΑΔΕΔΥ – Απεργία 16/06: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 16 Ιουνίου – Πότε θα κλείσουν οι υπηρεσίες του δημοσίου

Απεργία 10 Ιουνίου: Ποιοι απεργούν σήμερα – Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου: Ποιοι συμμετέχουν – Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου: Ποιοι συμμετέχουν – Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μιμί Μαρσάν: Γιατί διώκεται η «βασίλισσα των παπαράτσι» – Οι ύποπτες συναλλαγές και η «σχέση» με τον Σαρκοζί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέα Σμύρνη: Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος του 22χρονου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom