Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Βάζουν τέλος στην αποχή τους οι δικηγόροι από την Παρασκευή

Η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολύμηνη Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ολομέλεια αφού αναφέρει ότι «ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και ενόψει της ανταπόκρισης που αναμένει από την κυβέρνηση σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου», υπογραμμίζει ότι αποφάσισε ομόφωνα:

-«Να αναστείλει από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 την στοχευμένη αποχή. Το Δικηγορικό Σώμα παραμένει ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό.

-Η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Αρειο Πάγο.

-Ομοφώνως επίσης, η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Βουλή: «Κλείδωσε» για τις 7 Οκτωβρίου η κύρωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Απαλλάσσει την ΔΕΠΑ Εμπορίας από όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κουφοντίνας: Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Οικονομία

Στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Πως τοποθετούνται τα κόμματα

Δημήτρης Κατσάκος

Την Παρασκευή η συζήτηση για το Σκοπιανό στη Βουλή

Γεννηματά: Σλόγκαν για αφελείς το ηθικό πλεονέκτημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ [Βίντεο]

Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

Evanthia Karra

«Καταδίκασαν» στο ΣτΕ το νόμο Κατρούγκαλου – Σύρραξη μέσα στην ολομέλεια