Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για διαφυγή Όσβαλντ στο εξωτερικό – Έκανε… ποδήλατο στη βεράντα πριν την απόδραση

Πέντε σκάνδαλα και μία απόδραση για τον Όσβαλντ – Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκεται

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στατικό ποδήλατο έκανε ο Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ στη βεράντα του διαμερίσματος στου Ζωγράφου, από τις 12:50 έως και τις 13:56! Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν λίγα λεπτά μετά την προσέλευσή του στο διαμέρισμα, συνοδεία αστυνομικών, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσής του, να βγαίνει στη βεράντα και με αθλητική περιβολή να κάνει γυμναστική!

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο καταζητούμενος πλέον ήθελε να δει αν τον παρακολουθούν, να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση.

Ο Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ φαίνεται να είχε… χρονομετρήσει τις ενέργειες φυγής του, γι’ αυτό άφησε και την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή για να μη χάσει χρόνο, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Στο μεταξύ, από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να έχει αποκλειστεί σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα έχει βρει κάποιο καταφύγιο σε Αττική ή επαρχία και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα με κάποιον άλλο τρόπο, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, γι’ αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του. Οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει τουλάχιστον 10 πληροφορίες παρουσίας ή κίνησης του καταζητούμενου σε διάφορα σημεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούν ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το χρονικό της φυγής του Οσβαλντ ξεκινά στις 12:50 όταν συνοδεία αστυνομικών επιστρέφει σπίτι στου Ζωγράφου μετά από εκδίκαση της υπόθεσης, στις 13:56 κόβει τον ιμάντα συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι), δίνοντας σήμα στην ανάδοχο εταιρεία, η οποία στις 13:59 ειδοποιεί την Ελληνική Αστυνομία, με το πρώτο περιπολικό να φθάνει στις 14:12, που βρήκε ανοιχτή την πόρτα, ενώ στις 14:14 έφθασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρήκαν τον κόφτη και το κομμένο βραχιολάκι.

Ο Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ συνελήφθη αρχές Απριλίου του 2015 στο Αμπου Ντάμπι, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τότε εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής. Λίγους μήνες αργότερα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του έκανε δεκτή την αντικατάσταση της προφυλάκισης με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, γνωστής και ως «ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Υπόθεση Siemens: Ποιοι οδηγήθηκαν τη φυλακή – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπόθεση Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υπόθεση Siemens: Ελαφρυντικά μόνο σε επτά κατηγορούμενους αναγνώρισε το δικαστήριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπόθεση Siemens: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τους 20 κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπόθεση Siemens: Ενοχή για 22 κατηγορούμενους – Παραγραφή για Τσουκάτο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Απαλλαγή των κατηγορουμένων για δωροδοκία στην υπόθεση της Siemens

Την αθώωση Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας

Δημήτρης Κατσάκος

Η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος για τα μαύρα ταμεία της Siemens

George Michaelides

Ένοχοι για μίζες της Siemens Χριστοφοράκος, Καραβέλας και άλλοι εννέα

Δημήτρης Κατσάκος