Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Το «Ασημένιο Βέλος» επέστρεψε στην Ιταλία και είναι άγνωστο αν θα ξανάρθει!

Το «Ασημένιο Βέλος» επέστρεψε στην Ιταλία και είναι άγνωστο αν θα ξανάρθει!

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά τα δοκιμαστικά δρομολόγια του «ασημένιου βέλους» στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, η υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία επέστρεψε στην Ιταλία.

Και αυτό γιατί οι υποδομές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας δεν είναι έτοιμες ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν από τώρα τα δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ξεκαθαρίζει αν το συγκεκριμένο τραίνο θα έρθει στην χώρα μας για μόνιμη εγκατάσταση όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ή η παρουσία του τις ημέρες της ΔΕΘ ήταν… guest.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε

Το τραίνο ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσει δοκιμαστικά δρομολόγια επί του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου. Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παρουσίαση του συρμού στη ΔΕΘ ελήφθη στο πλαίσιο της επικείμενης αναβάθμισης των υπηρεσιών της εταιρείας, που θα υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Εξάλλου, οι καινοτομίες και εξαγγελίες μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών είθισται να γίνονται στο πλαίσιο κλαδικών ή γενικών εκθέσεων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει άπαντες ότι το τροχαίο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης, σε ό,τι αφορά στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός του συρμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ότι ουδεμία «έκπτωση» πρόκειται να κάνει σε αυτές τις υπηρεσίες, που οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο πρώτο ταξίδι του “Ασημένιου Βέλους”.

Στόχος μας παραμένει να γίνει το τραίνο «Πρώτη Επιλογή» στη μετακίνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και είμαστε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Επιβάτης χτύπησε συνοδό αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μιχάλης Μάρδας

Προσοχή: Τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη σε τρένα, τραμ και μετρό προς αεροδρόμιο

Μιχάλης Μάρδας

Επανέναρξη δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Evanthia Karra

Έκπτωση 10% στα εισιτήρια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Evanthia Karra

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επανέναρξη δρομολογίων από 18 Μαΐου – Τι θα επιτρέπεται και τι θα απαγορεύεται

Μιχάλης Μάρδας

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιήσεις σε δρομολόγιά την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα

Kon

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω κορωνοϊού

Tinad

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από τη Δευτέρα αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Αναστολή σε δρομολόγια των τρένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Μιχάλης Μάρδας