Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια ο Σώρρας – Τι είπε στους οπαδούς του

Φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια ο Σώρρας - Τι είπε στους οπαδούς του

Μέσα από το άλσος πίσω από τα δικαστήριο φυγαδεύτηκε ο Αρτέμης Σώρρας συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μετά την απολογία το, βγήκε από τον ανακριτή καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς του οι οποίοι του φώναξαν «Γεια σου αρχηγέ», για να τον ακούσουν να τους απαντά «Όλα στα χέρια σας τώρα».

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις έωλες. Μάλιστα επισήμανε ότι θα προσφύγει  κατά της προφυλάκισής του στο επόμενο πενθήμερο.

Στο μεταξύ, μαζικό «παρών» δίνουν έξω από τα δικαστήρια στην πρώην σχολή «Ευελπίδων» εκατοντάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποστηρικτές της «Ελλήνων Συνέλευσις» έχουν ταξιδέψει από ολόκληρη την Ελλάδα προκείμενου να συμπαρασταθούν στον ηγέτη τους, ο οποίος απολογείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ του «ευεργέτη» Αρτέμη Σώρρα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο, αλλά και τον «Ελλάνιο όρκο», όπως τον αποκαλούν.

Ο κατηγορούμενος, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Παραμένει στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας – Στα 6 χρόνια η ποινή του

Ανδρέας Ντίνης

Αρτέμης Σώρρας: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του μόνο για μία κατηγορία και την απαλλαγή όλων των άλλων

Μιχάλης Μάρδας

Δίκη Σώρρα: Κατέθεσαν πολίτες που απέστειλαν στο Δημόσιο τα περίφημα εξώδικα

Δημήτρης Κατσάκος

«Εξαιτίας του θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα της χώρας»: Απίστευτη μαρτυρία στη δίκη Σώρρα

Δημήτρης Κατσάκος

Δίκη Σώρρα: Η απάτη με τα εξώδικα, τα 600 δισ. δολάρια και ο… γιος του Απόλλωνα

Δημήτρης Κατσάκος

Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Μιχάλης Μάρδας

Ο Αρτέμης Σώρρας ζητά να αποφυλακιστεί: «Ελευθερώστε με να σώσω την Ελλάδα»

Ανδρέας Ντίνης

Ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο Αρτέμης Σώρρας

Μιχάλης Μάρδας

Διαδήλωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού από υποστηρικτές του Σώρρα

Δημήτρης Κατσάκος