Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Σαντορίνη το νέο 48ώρο λουκέτο σε κατάστημα [εικόνες]

Σε προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης προέβη το Σαββατοκύριακο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σύρου, εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια αυτών, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο «σφράγισμα» της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

santorini-louketo4-1000

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση στην οποία μπαίνει λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής, καθώς το πρωί του Σαββάτου σφραγίστηκαν μία κάβα στα Πατήσια, στην οποία μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν εκδοθεί 15 αποδείξεις και ένα λουκέτο σε ταβέρνα στην Περαία, στην Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις σε 29 παρέες, όπως διαπιστώθηκε σε επιτόπιο έλεγχο.

Ο ιδιοκτήτης πάντως της ταβέρνας στην Περαία, στα τραπέζια της οποίας δεν υπήρχε ούτε μία απόδειξη, δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι επιδιώκει διαρκώς να είναι νόμιμος και ότι είναι υπέρ των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποδίδοντας σε αμέλεια και αβλεψία ενός νεοπροσληφθέντος, όπως δήλωσε, υπαλλήλου του, το γεγονός ότι δεν είχαν εκδοθεί 29 αποδείξεις.

santorini-louketo3-1000

Η απόφαση του ΓΓΔΕ προβλέπει λουκέτο σε επιχειρήσεις που διαπιστώνετε ότι δεν έχουν εκδώσει 10 αποδείξεις ή περισσότερες ή το ύψος της συναλλαγής – ακόμη κι αν πρόκειται για μία απόδειξη που δεν έχει κοπεί – υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Λουκέτο με «χρονοκαθυστέρηση» πάντως, αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες και σε μεγάλο κλαμπ της Αντιπάρου, όπου δεν είχαν εκδοθεί 80 αποδείξεις, αλλά και σε κλαμπ της Ρόδου, του οποίου οι υπάλληλοι απείλησαν και εμπόδισαν τους επιθεωρητές της ΓΓΔΕ να μπουν στον χώρο και να κάνουν έλεγχο.

santorini-louketo2-1000

santorini-louketo-1000

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αποδείξεις: Τι ισχύει εφέτος, τι αλλάζει από το 2022 για μισθωτούς συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέθανε ο «θρύλος» της ελληνικής γαστρονομίας Γιώργος Χατζηγιαννάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τραγικό δυστύχημα στη Σαντορίνη: Τους πλάκωσε η οροφή κτηρίου – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Pandora Papers: Οι πλούσιοι και ισχυροί περνούν στην… άμυνα μετά τις αποκαλύψεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Pandora Papers: «Θύελλα» μετά τις αποκαλύψεις – Βασιλιάδες, πρόεδροι χωρών και μοντέλα στη «μαύρη» λίστα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Pandora Papers: Στο «φως» ο κρυφός πλούτος των ισχυρών – Ποιοι εμπλέκονται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γκόρντον Ράμσεϊ: Η Νταϊάνα ήταν όμορφη, σαν τη Σαντορίνη

Μαρίνα Μπενέκου

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σαντορίνη: Έρευνες για… τη «Χαμένη Ατλαντίδα» – Τα κρυμμένα σκαλοπάτια της Καλντέρας!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom