ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

e-καφετζού στην Θεσσαλονίκη

Πίνεις τον ελληνικό καφέ σου, γυρίζεις το φλιτζάνι, περιμένεις να στραγγίσει, τραβάς τρεις φωτογραφίες του και τις στέλνεις μέσω… εφαρμογής android σε καφετζού!

Σε λίγη ώρα έχεις την πρόβλεψη στην οθόνη του κινητού σου! Μετά την «πρόσωπο με πρόσωπο» και την on line καφεμαντεία, αλυσίδα σύγχρονων καφενείων της Θεσσαλονίκης -με ειδίκευση στο… φλιτζάνι- εισάγει και την καινοτόμα 24ωρη υπηρεσία μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο!

Η διάθεσή του στο Play Store έγινε την 1η Ιουλίου και ήδη έχουν «διαβαστεί» 1.400 φλιτζάνια!

Μάλιστα, δεν απευθύνεται μόνο σε Ελληνες, καθώς η εφαρμογή διατίθεται επίσης σε αγγλικά, τουρκικά και αραβικά.

kafemanteia-650_0

«Η ελληνική παράδοση και κουλτούρα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας και διαθέσιμη και στους απανταχού Ελληνες όλου του κόσμου, αλλά και σε κράτη με παρόμοια κουλτούρα με την ελληνική», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο υπεύθυνος των καταστημάτων Oceanos Coffee, Κώστας Κούκουλης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή έρχεται να ανταγωνιστεί αντίστοιχη της Τουρκίας που μέχρι στιγμής έχει δέκα εκατομμύρια downloads.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Μόλις ο χρήστης ανοίξει την εφαρμογή και την συνδέσει με το προφίλ του στο Facebook, λαμβάνει δώρο 30 μονάδες.

Επειτα, διαλέγει μία από τις δέκα καφετζούδες, η οποία ανάλογα με τη πείρα της «χρεώνει» διαφορετικές μονάδες.

«Ετσι, με τις 30 μονάδες μπορεί να έχει μία, δύο ή και τρεις καφεμαντείες καθώς υπάρχουν καφετζούδες που χρεώνουν 30, 15 ή 10 μονάδες αντίστοιχα.

Οι φωτογραφίες του φλιτζανιού εξετάζονται σύμφωνα με χιλιάδες σύμβολα και σχηματισμούς βάσει της εμπειρίας των καφετζούδων. Οι προβλέψεις βγαίνουν ειδικά για τους χρήστες και ανάλογα με το ζώδιό τους, σύμφωνα με τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχουν», εξήγησε στον «Ε.Τ.» ο κ. Κούκουλης.

Μόλις οι δωρεάν μονάδες εξαντληθούν, ο χρήστης μπορεί να τις ανανεώσει μέσω της εφαρμογής και της Google.

Υπάρχει και η συνδρομή VIP για τους χρήστες που δεν θέλουν να περιμένουν την καφετζού κατά τις ώρες αιχμής! «Χρεώνεται ένα επιπλέον ευρώ ανά φλιτζάνι ενώ υπάρχει και το ‘‘πακέτο’’ του μήνα με χρέωση δέκα ευρώ. Φυσικά, η καφετζού διαβάζει το φλιτζάνι VIP πριν απ’ όλα τα άλλα και ο χρήστης λαμβάνει τις προβλέψεις όσο ακόμα το φλιτζάνι είναι ζεστό!», πρόσθεσε.

Στόχος της εταιρίας είναι οι καφεμαντείες να αποστέλλονται στους χρήστες μέσα σε διάστημα 15-20 λεπτών της ώρας, αλλά εξαρτάται από την «κίνηση» στα δύο μαγαζιά που διαθέτει η Oceanos Coffee στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί εδρεύουν και οι καφετζούδες που ασχολούνται με την εφαρμογή στα κινητά. Να σημειωθεί ότι πέρυσι η ίδια εταιρία λάνσαρε και την online καφεμαντεία μέσω ειδικής ιστοσελίδας. «Δεν ήταν τόσο πρωτοποριακό όσο η εφαρμογή στα κινητά. Στο ίντερνετ η χρέωση γίνεται μέσω paypal», είπε ο υπεύθυνος των καταστημάτων.

«Οι προβλέψεις είναι διασκεδαστικές και συναρπαστικές! Με τις προσωπικές προβλέψεις που θα λάβετε από τις καφετζούδες μας θα ενθουσιαστείτε και θα περάσετε διασκεδαστικές στιγμές», κατέληξε ο hi tech ιδιοκτήτης της Oceanos Coffee.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Διαβάστε την συνέχεια στον Ελεύθερο Τύπο που κυκλοφορεί

Προτεινόμενα για εσάς

Θεσσαλονίκη: Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της Αριστοτέλους [εικόνες]

Tinad

Ληστεία με καραμπίνα σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Ανδρέας Ντίνης

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οχήματα σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης

Ανδρέας Ντίνης

Επικό: Προσπάθησε να διαφύγει με… ηλεκτρικό πατίνι!

Tinad

Το αδιαχώρητο στη Θεσσαλονίκη: Ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα

Tinad

Συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Tinad

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Νέες μετρήσεις στα λύματα – Τι δείχνουν για το ιικό φορτίο στην πόλη [διαγράμματα]

Tinad

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Κορδελιό

Ανδρέας Ντίνης

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι τρεις διαδηλωτές για τα επεισόδια αλλά με πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων κορωνοϊού

Tinad