Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο μεσάζων στην υπόθεση των όπλων της Σ. Αραβίας

Το 2014 ο Βασίλειος Παπαδόπουλος καταδικάστηκε τελεσίδικα (απόφαση 517/2014) για λαθρεμπόριο και του επιβλήθηκαν πρόστιμα 342.000 ευρώ για υποτιμολογήσεις και διαφυγόντες φόρους.
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζων στην πολύκροτη υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και σύμφωνα με το protothema.gr το ΣΔΟΕ διαπίστωσε πως ο Βασίλειος Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ -της οποίας το 2003 διατελούσε νόμιμος εκπρόσωπος-  ήταν εμπλεκόμενοι και συνυπεύθυνοι για διάπραξη λαθρεμπορίας ύψους 545.000 δολαρίων κατά την εισαγωγή μηχανημάτων στην Ελλάδα.

Το ΣΔΟΕ αποφάνθηκε πως πλήρωσαν δασμούς για αξία πολύ χαμηλότερη από την πραγματική, εμφανίζοντας πλαστό τιμολόγιο και μέσω «τριγωνικών» παραγγελιών από εταιρίες που έχουν την έδρα τους σε «εξωτικούς» παραδείσους.

Η υπόθεση κρίθηκε τελεσίδικα από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 17 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με την απόφαση αυτήν (517/2014) απορρίφθηκε η έφεση που είχαν ασκήσει ο κύριος Βασίλειος  Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, κατά της 2913/2011 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία είχαν επιβληθεί:

– ποινή για «λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση» στον Βασίλειο Παπαδόπουλο και  την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 83.967,47 ευρώ, ως υπαίτιων λαθρεμπορίου,  για διαφυγόντες δασμούς και φόρους που δεν κατέβαλαν στο ελληνικό δημόσιο.

– πρόστιμα στον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο και  την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 251.902,41 ευρώ (το τριπλάσιο των διαφυγόντων δασμών και φόρων που δεν κατεβλήθησαν στο ελληνικό δημόσιο).

– και επιπλέον 6.046 ευρώ στον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ για λοιπές επιβαρύνσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Στην αντεπίθεση ο Καμμένος: «Καρφώνει» τον Δημήτρη Καμμένο για το «κύκλωμα» που έπιασε η ΕΥΠ

Tinad

Καμμένος: Αύριο θα μάθει όλη η Ελλάδα την αλήθεια με αποδείξεις

Μιχάλης Μάρδας

Το γαρ πολύ της… απώλειας

Kon

Πολιτικός σεισμός για την αποκάλυψη του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ: Αποκαλύπτεται το παρακράτος Καμμένου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ανδρέας Ντίνης

Ο Καμμένος απαντά στον Τσελίκ: Προβληματική είναι η Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας

Στο DNA τους ο πολακισμός

Kon

Με τον φίλο του Πάνο Καμμένο πέρασε ο Πολάκης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [εικόνες]

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Evanthia Karra