Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση κουκουλοφόρων κατά του φοιτητή με ειδικές ανάγκες, άλλο ένα περιστατικό βίας έλαβε χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Το βράδυ της Τρίτης, ομάδα νεαρών επιτέθηκε, για άγνωστο λόγο, σε άτομο που έβγαινε από το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος που ήταν μπροστά στο περιστατικό προσπάθησε να το αποτρέψει, με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτή επίθεση.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές χαρακτήρισαν το γεγονός ως «προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Ιδρύματος. Καλούν μάλιστα όποιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να το γνωστοποιήσει στην διοίκηση του πανεπιστημίου ώστε αυτή με τη σειρά της να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τιμωρία των ενόχων».

Η ανακοίνωση της πρυτανείας 

«Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

»Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.
 
»Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».