Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν οι διάλογοι των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για την άγρια δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ο «Αρχοντας των φυλακών», ο επονομαζόμενος «Κλόντι», ένας από τους «ιδιοκτήτες» γραφείου ενοικιαζόμενων εκτελεστών και… επιχείρησης εκβιασμών, ακούγεται στο… βάθος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ενός έγκλειστου συνεργού του με τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να λέει: «Πω πω, τον φουκαρά (Μιχάλη Ζαφειρόπουλο). Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες, τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν».

Ο 32χρονος «ψηλός», ο δολοφόνος του ποινικολόγου, και ο 30χρονος άφαντος «κοντός» συνεργός του είχαν από την αρχή προσχεδιάσει να τον πυροβολήσουν στα πόδια, όπως επίτασσε το «συμβόλαιο». Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία τους, όπως περιγράφεται από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος άκουσε τον «κοντό» να λέει στο δολοφόνο: «Ρίχτου μία στα πόδια για να πάει το μήνυμα». Το μήνυμα είχε δύο αποδέκτες. Τους έγκλειστους ηθικούς αυτουργούς του εκφοβισμού προκειμένου να πειστούν ότι υλοποιήθηκε το «συμβόλαιο» και το βασικό στόχο, τον έγκλειστο για το σκάνδαλο της εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να υποκύψει στις εκβιαστικές τους απαιτήσεις, καθώς δεν αστειεύονταν…

Ο αρχηγός «Κλόντι» είχε βάλει τον Αρμπέρ Μπάκο και τον Shushari Glajdol ή Olti Dulce, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει τον 65χρονο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, στο πλαίσιο άλλου «συμβολαίου θανάτου», για λογαριασμό του έγκλειστου για το σκάνδαλο της εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτοί ισχυρίστηκαν ετεροχρονισμένα, να βρουν «εκτελεστές» συμβολαίου εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μέσω μιας άγνωστης γυναίκας έδωσαν προκαταβολή 3.000 ευρώ στους δύο «πρόθυμους» και όταν προχωρούσαν το εκφοβισμό θα λάμβαναν τα συνολικά 20.000 ευρώ της συμφωνίας.

Ο «Κλόντι», με επίφαση το ποσό των 100.000 ευρώ, που δεν δόθηκε για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, έβαλε… τόκους που ανέβασαν το ποσό στα 5.000.000 ευρώ, τα οποία ζητούσε από τον έγκλειστο για την υπόθεση του σκανδάλου, προκειμένου να ανακαλέσουν τις καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως ηθικό αυτουργό του συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου. Επειδή δεν είχαν πρόσβαση στην πτέρυγα που ήταν έγκλειστος ο «στόχος» προκειμένου να τον εκβιάσουν απευθείας, βρήκαν τον «αδύναμο κρίκο» που ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, συνήγορος του έγκλειστου για το σκάνδαλο, ο οποίος μάλιστα μια μέρα πριν από τη δολοφονία του είχε δει τον πελάτη του στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο έγκλειστος για το σκάνδαλο επιβεβαίωσε σε κατάθεσή του στους αστυνομικούς τον εκβιασμό του και τις απειλές σε βάρος της ζωής του ίδιου και μελών της οικογένειάς του. Το δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο «Κλόντι» να θέλησε να εκμεταλλευτεί τη χρονική συγκυρία για την άσκηση επιπλέον πίεσης.

Ο 32χρονος δολοφόνος ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για το μοιραίο απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, με τα στοιχεία «Μιχάλης Λαζαρίδης». Αυτός και ο συνεργός του ήθελαν να αναλάβει την υπεράσπιση συγγενούς τους που είχε συλληφθεί για ληστεία, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έδιναν περισσότερα στοιχεία. Ο 30χρονος πήγε δύο φορές στην… τουαλέτα, μία ακόμη βγήκε από το κτίριο δήθεν για να φέρει προκαταβολή με στόχο την κατόπτευση του χώρου. Οταν έβγαλαν τα πιστόλια, χώρισαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο από το συνεργάτη του και πέρασαν στο «ζουμί» της επίσκεψής τους.

Για επιπλέον άσκηση πίεσης στο βασικό στόχο του εκβιασμού, με την απειλή των όπλων ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το κλητήριο θέσπισμα που αφορούσε τον πελάτη του, προκειμένου να πάρουν από εκεί τις διευθύνσεις κατοικίας του ίδιου και συγγενών του, ως ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού για να υποκύψει στον εκβιασμό. Αυτό το κλητήριο θέσπισμα, όπως και το όπλο του εγκλήματος βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου διέμεναν ο δολοφόνος και ο συνεργός του μέχρι την ημέρα του εγκλήματος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν επίσης πολεμικό καλάσνικοφ, φυσίγγια, χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής και δύο πλήρεις αστυνομικές στολές που οδηγούν τις έρευνες και σε άλλα «μονοπάτια».

Ο 32χρονος δολοφόνος που ομολόγησε την πράξη του, αλλά επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τους ηθικούς αυτουργούς, ήταν δραπέτης φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δεν επέστρεψε από τακτική άδεια. Ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον «φτερωτό Μαραντόνα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ισόβια στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου μιλούν οι συγγενείς του

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τι λέει η οικογένεια Ζαφειρόπουλου μία ημέρα μετά την καταδίκη των δολοφόνων του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ισόβια στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Evanthia Karra

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων ζήτησε ο Εισαγγελέας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δείχνουν ως εγκέφαλο τον συνεργό τους που τον σκότωσαν!

George Michaelides

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Ο Μπάκο έδωσε την εντολή» λένε οι κατηγορούμενοι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συνελήφθη δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου