Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες των εργαζομένων για «κολαστήριο» στον Ευαγγελισμό!

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ψυχιατρικό Τμήμα του «Ευαγγελισμού» κρούει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου. Η κλινική δημιουργήθηκε το 1989 με προδιαγραφές για 20 κρεβάτια νοσηλείας εκούσιας νοσηλείας, δηλαδή ανθρώπων που έχουν συνείδηση της κατάστασής τους. Σήμερα έχει φτάσει να «φιλοξενεί» περισσότερους από 50 ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από εισαγγελική εντολή, ενώ οι συνθήκες νοσηλείας τους είναι «άθλιες».

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων: «Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, στερούμενοι στοιχειωδών συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής. Δεν υπάρχει προαύλιος χώρος, καθώς η κλινική βρίσκεται στον 9ο όροφο (παγκόσμια πρωτοτυπία). Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος και συνθήκες ηρεμίας με συνέπεια να δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους. Αρκετές φορές σε αρρώστους με παθολογικά προβλήματα αναγκαστικά γίνονται νοσηλευτικές πράξεις στο διάδρομο προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των αρρώστων. Οι δε συνθήκες υγιεινής μεταφράζονται σε… μία τουαλέτα για 20 αρρώστους».

Στο 140%

Το σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» επαναφέρει το ζήτημα των ασφυκτικά γεμάτων ψυχιατρικών νοσοκομείων και κλινικών και τα προβλήματα στην ψυχική υγεία που φαίνεται ότι δεν λύνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση πληρότητα όλων των δομών με νοσηλευόμενους ασθενείς ξεπερνάει το 140%. Σε ορισμένα νοσοκομεία, όπως είναι ο «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πληρότητα αγγίζει το 200%! Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», εδώ και αρκετά χρόνια έχουν κλείσει τελείως ή υπολειτουργούν υποτυπωδώς τα έξι από τα εννέα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, ενώ υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασθενών που μετακινείται από την επαρχία προς το Λεκανοπέδιο λόγω της «κραυγαλέας μεγάλης έλλειψης δομών στην περιφέρεια».

Πολάκης-Πατούλης για μικρή Νεφέλη

Εντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, με αφορμή την περιπέτεια υγείας της 10χρονης Νεφέλης. Η πρωτοβουλία του ΙΣΑ να απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου το 10χρονο κορίτσι να μεταβεί στην Ιταλία για χειρουργική επέμβαση σαρκώματος σχολιάστηκε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, για «ψευτιά και υποκρισία». Ο κ. Πολάκης παραπέμπει σε δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο η επέμβαση γινόταν και στην Ελλάδα. Πράγματι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.», γίνεται αφαίρεση σαρκώματος στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ωστόσο, ο ΙΣΑ, όπως τονίζει, προχώρησε στην πρωτοβουλία αυτή έχοντας στα χέρια του έγγραφο τεσσάρων επιστημόνων που συστήνουν τη μεταφορά της Νεφέλης σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. «Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες», αναφέρει ο ΙΣΑ.

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Πρόστιμα – «μαμούθ» σε e-shop κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας

Tinad

Κορωνοϊός και ακυρώσεις πτήσεων: Τι ισχύει με την επιστροφή των χρημάτων

Tinad

Καλούν για ανάκριση τον Κριστιάνο Ρονάλντο – Τι γνωστοποίησε η αστυνομία του Λας Βέγκας

Δημήτρης Κατσάκος

Ακτινογραφίες από ανειδίκευτους σε δημόσια νοσοκομεία – Σοβαρές καταγγελίες

Ανδρέας Ντίνης

Σοκ στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από μέλη της οργάνωσης

Evanthia Karra

Βίντεο–ντοκουμέντο: Τοξικομανής εισβάλει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και κάνει χρήση ναρκωτικών

Ανδρέας Ντίνης

Στην αντεπίθεση ο Σταλόνε: Απαντά με νομικά μέτρα σε γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό

Evanthia Karra

Παραπέμπονται σε δίκη έξι πρώην στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Evanthia Karra

«Έβγαινε γυμνή στο μπαλκόνι» – Καταγγελίες-σοκ για την δολοφόνο της Κρήτης

George Michaelides