Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε καρέ-καρέ τις προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Patmos [βίντεο]

Κολλημένο στην ξέρα ανοιχτά της Ίου στην οποία προσάραξε τα ξημερώματα της Τετάρτης παραμένει το Blue Star Patmos παρά την πρόοδο που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για το λόγο αυτό αναμένεται πιθανότατα σήμερα νέα επιχείρηση αφού πρώτα διεξαχθούν και νέες μετρήσεις και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.

Στα δύο βίντεο του κ. Γιάννη Σπηλιωτόπουλου καταγράφεται η προσπάθεια των ρυμουλκών που έχουν πλευρίσει το πλοίο από τις πρώτες ώρες μετά την προσάραξή του προκειμένου να μετακινηθεί και να αποκολληθεί.
Το πλοίο φαίνεται να έχει έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Πάντως όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

https://youtu.be/nAxpxkSq-_U

Το πλοίο στη συνέχεια όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους

Προτεινόμενα για εσάς

«Έκρηξη» στο STAR από τα νούμερα που έφερε το Contagion

Ανδρέας Ντίνης

Πάει για «βόμβα» το Star – Ετοιμάζει το νέο «Power of love»

Tinad

Απίστευτο βίντεο: Πλοίο παλεύει με τον άνεμο και τα κύματα στη Σίκινο

Οριστική απόφαση για τον Πέτρο Πολυχρονίδη στο STAR

Δημήτρης Κατσάκος

Είναι οριστικό: Από το GNTM του Star έκλεισε με εκπομπή στο ΣΚΑΪ

Δημήτρης Κατσάκος

Αίγινα: Συναγερμός στο λιμενικό για ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο

Μιχάλης Μάρδας

«Επίθεση» του Star: Αυτή είναι η νέα σειρά που βάζει απέναντι από τις Άγριες Μέλισσες

Ανδρέας Ντίνης

Μηχανική βλάβη στο FLYING CAT 6 – Επιστρέφει στον Πειραιά

Evanthia Karra

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο μεταξύ Καλύμνου-Αστυπάλαιας

Ανδρέας Ντίνης