Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Γονείς στο Μενίδι απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μετά τον θάνατο του 11χρονου [εικόνες & βίντεο]

H απίστευτη, ανείπωτη τραγωδία όταν 11χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, έχει προκαλέσει αναβρασμό στο Μενίδι! 

Όπως αποδείχθηκε (ξανά) χθες με τον πιο τραγικό τρόπο, καθημερινότητα αποτελούν και οι πυροβολισμοί…

Έτοιμοι για όλα οι γονείς της περιοχής!

Όπως μετέδωσε το newsit.gr, Εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι και γονείς του Μενιδίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής, 09.06.2017, έξω από το δημαρχείο της πόλης, με την ολοκλήρωση του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και τη μηδενική ασφάλεια.

Φορείς και σύλλογοι γονέων δηλώνουν πως το σημερινό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και επιπρόσθετα αποφασισμένοι να πάρουν αν χρειαστεί το νόμο στα χέρια τους για να προστατεύσουν την ασφάλεια των παιδιών και των περιουσιών τους.

Αυτή την ώρα ομάδα γονέων και κατοίκων κατευθύνονται στο ΑΤ Αχαρνών ενώ για αύριο, Σάββατο 10.06.2017, έχουν προγραμματίσει πορεία στις 19:00 το απόγευμα από το κέντρο της πόλης μέχρι τον καταυλισμό των Ρομά.

Δείτε τις δηλώσεις των εξαγριωμένων κατοίκων

Χαρακτηριστική είναι μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος δείχνει στην κάμερα του newsit.gr τις σφαίρες που βρήκε μέσα σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, αμέσως μετά το Πάσχα…

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Νωρίτερα, χαμός επικράτησε και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, το βράδυ της Πέμπτης (08/06/2017).

Δεκάδες γονείς συγκεντρώθηκαν εξοργισμένοι έξω από το δημαρχείο, και στράφηκαν κυρίως εναντίον του δημάρχου, Γιάννη Κασσαβού, στον οποίο καταλογίζουν ευθύνες για το ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Πολλοί, μάλιστα, από τους γονείς μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο και η κατάσταση έδειξε κάποιες στιγμές να… ξεφεύγει, με τους γονείς να είναι έξαλλοι -και με το δίκιο τους φυσικά- για το ότι… αδέσποτες σφαίρες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών τους!

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπμοπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση

Παράλληλα, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής στο Μενίδι μετά από τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Περίπου 250 αστυνομικοί έχουν αποκλείσει καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή του Μενιδίου και δεν αφήνουν κανέναν να μπει και να βγει ενώ οι έρευνες γίνονται πόρτα – πόρτα.

Οι αστυνομικοί προέρχονται από την Ασφάλεια, τα ΕΚΑΜ, τις ΟΠΚΕ, τα ΜΑΤ, την ομάδα ΔΙΑΣ και στην τεράστια αυτή επιχείρηση συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ασφάλειας Αττικής. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από τον εντοπισμό καλύκων στον προαύλιο χώρο πέντε σπιτιών. Λίγο μετά από τις πέντε το απόγευμα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλον τον καταυλισμό της Αυλίζας, ενώ λίγο πριν από τις εφτά ο καταυλισμός αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί κάνουν όλα τα σπίτια φύλλο και φτερό.

Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία όπως καταγγελλούν οι κάτοικοι είναι… γκέτο! Οι πυροβολισμοί, οι διαμάχες αλλά και το εμπόριο των ναρκωτικών είναι καθημερινό φαινόμενο, με τον φόβο να πρωταγωνιστεί στα σπίτια των πολιτών.