Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδημητρίου: Στο 2% η ανάπτυξη στη Ελλάδα το 2017

Η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη άνω του 2% το 2017, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Η φετινή χρονιά, είπε ο κ. Παπαδημητρίου, θα είναι “η χρονιά της πραγματικής ανάπτυξης στην Ελλάδα”.

Με εξαίρεση το 2014, η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται κάθε χρόνο από το 2008 ως σήμερα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μείωσε τον Απρίλιο τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη του 2017, σε 2,2% από 2,8%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε νωρίτερα σήμερα την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα στο 2,1% από 2,7%.

Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε ότι φέτος δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, από τη Philip Morris International Inc και 500 εκατομμυρίων από τον όμιλο ΟΤΕ. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν αιτήσεις για επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης.

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει εντός του τρέχοντος έτους ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων άνω των 2 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τα περιφερειακά αεροδρόμια, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας (ΟΛΘ), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τμήματα της ΔΕΗ κλπ

Καθώς η ανεργία έχει κτυπήσει τον ένα στους τέσσερις Έλληνες, ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας είναι κατά τη διετία 2020- 2021 η ανεργία να έχει φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (12%). Τέλος η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου απόδειξη ότι η Ελλάδα γίνεται “μια κανονική χώρα”όπως κάθε άλλο μέλος της Ευρωζώνης.

Προτεινόμενα για εσάς

Χλιδή που ζαλίζει: Η υπερπολυτελέστατη βίλα του ζεύγους Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου [εικόνες]

Evanthia Karra

Δραγασάκης για Παπαδημητρίου: Δεν ήρθε στην Ελλάδα για χρήμα και δόξα

Μιχάλης Μάρδας

Καρακώστα: Δεν είναι κακό το επίδομα – Από τα 7.000 ευρώ που παίρνω, τα 2.000 καταλήγουν στην τσέπη

Ανδρέας Ντίνης

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός – Τα ονόματα που βγαίνουν και μπαίνουν

Ανδρέας Ντίνης

Τσίπρας για επίδομα ενοικίου: Άλλοι παραιτούνται για 23.000 ευρώ και άλλοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ. ευρώ

Evanthia Karra

ΠΑΣΟΚ: Και όλους να τους παραιτήσει ο Τσίπρας τίποτα δεν τον ξεπλένει

Evanthia Karra

Το «εύγε» του Άδωνι στην αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για το επίδομα ενοικίου της Αντωνοπούλου

Ανδρέας Ντίνης

Reuters: Μίνι ανασχηματισμό φέρνουν οι ορφανές θέσεις στην κυβέρνηση

Ανδρέας Ντίνης

Υπουργός έπαιξε κρυφτούλι και τον ξεμπρόστιασε ο Κώστας Μπακογιάννης

Μιχάλης Μάρδας