ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Όταν το αφεντικό του αυτοκινητιστικού «κολοσσού» Uber τσακώθηκε με ταξιτζή-υπάλληλό του [βίντεο]

Το όνομα του Travis Kalanick έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν πριν από λίγες μέρες παράτησε τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber -της εταιρείας που απειλεί να αφανίσει τους ταξιτζήδες όλου του πλανήτη- αυτή τη φορά τσακώθηκε με υπάλληλό του.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Ο Travis Kalanick γνωστός και ο «Mr Uber» χρησιμοποίησε έναν από τους οδηγούς της εταιρείας του για να γυρίσει σπίτι του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες η εκρηκτική άνοδος της εταιρείας του δεν σημαίνει και αντίστοιχα μεγάλους μισθούς για τους οδηγούς της.

Στο βίντεο υπάλληλος της Uber και φυσικά του Kalanick διαμαρτύρεται ευθέως για τη μείωση των μισθών.


Στη συνέχεια το αφεντικό αντιδρά άσχημα και λέει στον οδηγό πως εκείνος ευθύνεται για την οικονομική του κατάσταση. Μετά εκνευρισμένος βγαίνει από το αυτοκίνητο και χτυπάει δυνατά την πόρτα πίσω του.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε – εν αγνοία του φυσικά – από την κάμερα του αυτοκινήτου και ο οδηγός είναι πιθανότατα εκείνος που το διέρρευσε στο Διαδίκτυο.

Ο Travis Kalanick μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αναγκάστηκε να απολογηθεί. «Είμαι εξαιρετικά ντροπιασμένος από τη συμπεριφορά μου. Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει πως πρέπει να μεγαλώσω και ως άνθρωπος και ως ηγέτης», έγραψε χαρακτηριστικά στο μπλογκ της εταιρείας.