ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Κουόν Τζουν: Ένας 12χρονος επενδυτής θησαυρίζει αγοράζοντας μετοχές!

Κουόν Τζουν: Ένας 12χρονος επενδυτής θησαυρίζει αγοράζοντας μετοχές!

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Προτού πιει το γάλα του το πρωί, ο Κουόν Τζουν ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον επενδυτικό τομέα, παρακολουθεί τις μετοχές και κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ο 12χρονος Νοτιοκορέατης ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Ουόρεν Μπάφετ μετά τα αστρονομικά κέρδη που έχει εξασφαλίσει τον τελευταίο χρόνο, αγοράζοντας μετοχές.

Ο Κουόν έπεισε τη μητέρα του τον περασμένο Απρίλιο να του ανοίξει λογαριασμό με 22.400 δολάρια για να τις χρησιμοποιήσει ως κεφάλαιο για επενδύσεις, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις κερδών του να φτάνουν το 43%. Η κινητήριος δύναμη ήταν ένας ειδικός στην τηλεόραση, που υποστήριζε ότι ο «δείκτης KOSPI ξεκίνησε να ανακάμπτει από τη μεγαλύτερη πτώση στη δεκαετία» και πως πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία. «Σε αντίθεση με βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, εγώ θέλω να συνεχίσω την επένδυση για 10 με 20 χρόνια με μια μακροπρόθεσμη προοπτική, ευελπιστώντας να μεγιστοποιήσω τις αποδόσεις μου», υποστηρίζει ο νεαρός Τζουν στο Reuters, καθώς δείχνει πως έχει αποφασίσει ήδη τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Ο Κουόν, έχοντας πολύ χρόνο εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων λόγω πανδημίας, σχεδίασε μια λίστα επιθυμητών αγορών. Αυτές οι αγορές περιελάμβαναν από την εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη εφαρμογή δικτύωσης στη Νότια Κορέα, Kakao Corp., μέχρι τη Samsung Electronics Co. και τη Hyundai Moto.

Η επιτυχία του Κουόν επίσης αντικατοπτρίζει τις εργασιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεαροί Νοτιοκορεάτες, παρά το ότι είναι μεταξύ των καλύτερα μορφωμένων στις χώρες του ΟΟΣΑ. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως η ανεργία στους νεαρούς Κορεάτες, ηλικίας 15-29 χρόνων, ανέρχεται στο 27,2% τον Ιανουάριο, καθώς θέσεις εργασίας εξαφανίζονταν με τους ταχύτερους ρυθμούς που έχουν σημειωθεί σε δύο δεκαετίες, εν μέσω των προσπαθειών περιορισμού του κορονοϊού.

«Αναρωτιέμαι αν ένα πτυχίο πανεπιστημίου θα ήταν τόσο σημαντικό σήμερα», σημειώνει η μητέρα του Κουόν, η οποία τροφοδοτεί το πάθος του γιου της προσπαθώντας να τον εκθέσει περισσότερο στο περιβάλλον των επιχειρήσεων, παρά στο εκπαιδευτικό. Αλλωστε, ο Κουόν παραδέχεται πως προτιμάει να γίνει μεγάλος επενδυτής και να κάνει φιλανθρωπικό έργο και όχι να πάει σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ν. Κορέα: Βορειοκορεάτης φυγάς περιπλανιόταν για ώρες με μαγιό και σαγιονάρες, πριν εντοπιστεί από τις αρχές

Μαρίνα Μπενέκου

Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε ξανά τον Έλον Μασκ και έγινε ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου

Μαρίνα Μπενέκου

Η Νότιος Κορέα κατηγορεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν για το χακάρισμα της Pfizer

Μαρίνα Μπενέκου

Αποκάλυψη: Η βασίλισσα Ελισάβετ παρενέβη σε νομοθεσία που θα επέτρεπε τη γνωστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων στο κοινό

Μαρίνα Μπενέκου

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως…πλάκα και εκτοξεύτηκε χάρη στα tweets του Έλον Μασκ

Μαρίνα Μπενέκου

Άνοδο σημειώνει η τιμή του αργύρου, καθώς οι μικροεπενδυτές του διαδικτύου στρέφουν εκεί το ενδιαφέρον τους μετά την GameStop

Μαρίνα Μπενέκου

To Facebook κατέβασε το λογαριασμό…ρομπότ από την Νότιο Κορέα που έκανε υβριστικά και σεξιστικά σχόλια στους χρήστες

Μαρίνα Μπενέκου

Χρηματιστήριο: Αυξημένες οι προσδοκίες στο ταμπλό για τη νέα χρονιά – Οι ξένοι οίκοι και ο «άγνωστος Χ»

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: «Βράζει» η πανδημία στη Νότια Κορέα – Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Evanthia Karra