ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Μια μέρα με τη Μόνα Λίζα βγαίνει σε δημοπρασία από το μουσείο του Λούβρου

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι δίνει σ’ έναν τυχερό πλειοδότη την ευκαιρία να περάσει μια μέρα κοντά στο πιο διάσημο πορτρέτο του κόσμου.

Στην δημοπρασία, που έχει ξεκινήσει από χθες, προσφέρονται τόσο αντικείμενα αξίας, όπως πίνακες γνωστών σύγχρονων καλλιτεχνών, αλλά μοναδικές εμπειρίες που θα βιωθούν από τους «νικητές» στους χώρους του ίδιου του μουσείου.

Όσον αφορά την Μόνα Λίζα, ο νικητής της αντίστοιχης εμπειρίας θα μπορέσει να παρευρεθεί στην ετήσια επιθεώρηση που γίνεται στο από το προσωπικό του Μουσείου, κατά την οποία ο πίνακας αφαιρείται από την προθήκη του.

Μεταξύ άλλων, σε δημοπρασία τίθεται μια μοναδική ξενάγηση στον τεράστιο μουσειακό χώρο του Λούβρου από τον πρόεδρο και διευθυντή του, Jean-Luc Martinez, μια νυχτερινή ξενάγηση υπό το φως…πυρσών αλλά και μια ιδιωτική συναυλία στην σάλα των Καρυάτιδων, η οποία φιλοξενεί αναγεννησιακά αντίγραφα των Καρυάτιδων της Ακρόπολης.

Γνωστοί οίκοι μόδας όπως ο Dior και ο Cartier έχουν επίσης συνάψει συνεργασία με το μουσείο, ώστε τα προϊόντα τους που τίθενται σε δημοπρασία να παρουσιαστούν στους νικητές στα πλαίσια μιας ειδικά σχεδιασμένης επίσκεψής τους στο μουσείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του θρυλικού κοσμήματος «Panthère de Cartier», το οποίο θα παρουσιαστεί στον νικητή του στα πλαίσια μιας ξενάγησης στο χώρο του Λούβρου που φιλοξενεί τα διαμάντια του γαλλικού στέμματος.

Η δημοπρασία θα λήξει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ οι νικητές θα έχουν περιθώριο δύο ετών για να «εξαργυρώσουν» τα βραβεία τους.

Το Λούβρο σκοπεύει, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε εν όψει της δημοπρασίας, να διαθέσει όλα τα έσοδα στην ενίσχυση της «προσβασιμότητας» του μουσείου από μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, δημιουργώντας, για παράδειγμα, το «Louvre Studio», ένα χώρο αφιερωμένο στην καλλιτεχνική και πολιτιστική παιδεία.

«Η περίοδος της πανδημίας, η οποία πλήττει πρώτα απ’ όλα τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, καθιστούν αυτό το εγχείρημα ακόμα πιο απαραίτητο», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου.

ΠΗΓΗ: CNN

Ειδήσεις

Νέα ευκαιρία επανένταξης στις 100 ή 120 δόσεις – Όροι και προϋποθέσεις

Κορωνοϊός και εμβόλια: Συντήρηση και μεταφορά το μεγάλο στοίχημα – Πότε θα δοθεί η αδειοδότηση και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία

«Ρουκέτα» στην Αγκυρα για S-400

Προτεινόμενα για εσάς

Πομπιντού: Το μεγαλύτερο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ευρώπης κλείνει για 4 χρόνια λόγω ανακαίνισης

Μαρίνα Μπενέκου

Βρέθηκε το κλεμμένο αντίγραφο του πιο ακριβού πίνακα του κόσμου, που ζωγράφισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Μαρίνα Μπενέκου

Νίκος Γκάτσος: Τo έργο του ποιητή θα στεγαστεί στο πατρικό του στην Ασέα Αρκαδίας –Το πλάνο για την κήρυξη του σε μουσείο [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

Στο «φως» άγνωστος πίνακας του Ελ Γκρέκο – Βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή

Tinad

Αγγλία: Φυσιοδίφης ανακάλυψε τυχαία 1.300 χρυσά κελτικά νομίσματα

Μαρίνα Μπενέκου

«Big Brother»: Μεγάλη νικήτρια η Άννα Μαρία Ψυχαράκη – Κέρδισε 100.000 ευρώ [βίντεο]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Big Brother»: Έφυγε ο Δημήτρης Πυργίδης – Άννα Μαρία και Σοφία διεκδικούν το έπαθλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος δεινοσαύρου με φτερά και κέρατα στην πλάτη

Μαρίνα Μπενέκου

«GNTM 3»: Πώς ψήφισε το κοινό στον μεγάλο τελικό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου