Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Εκατοντάδες χαρταετοί κατασχέθηκαν για «λόγους ασφαλείας»

Newsroom eleftherostypos.gr

Η αιγυπτιακή αστυνομία κατέσχεσε περίπου 100 χαρταετούς στην Αλεξάνδρεια, μετά την απαγόρευσή τους από το κυβερνείο της πόλης για «λόγους ασφαλείας», μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Η αστυνομία κατέσχεσε 99 χαρταετούς και επέβαλε πρόστιμο σε πέντε ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια χθες, όπως γράφει η εφημερίδα Akhbar al-Youm.

Παράλληλα, η αστυνομία κατέσχεσε 369 χαρταετούς στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Ahram. Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα δεν υπάρχει καμία επίσημη απαγόρευση, ωστόσο η Al-Ahram σημειώνει πως οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν, καθώς οι χαρταετοί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νέων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Την Πέμπτη, το κυβερνείο της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι η απαγόρευση στοχεύει στο να «διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, έπειτα από ατυχήματα», με την εμπλοκή χαρταετών. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μπορούν να φθάσουν έως τις 1000 λίρες Αιγύπτου (περίπου 60 δολάρια).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα, που επιβλήθηκε στη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, χιλιάδες νέοι πέταγαν χαρταετούς από τις στέγες τις ταράτσες των σπιτιών και τους δρόμους.

Σε βαθμό τέτοιο που ο βουλευτής Χάλεντ Άμπου Ταλέμπ, μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφαλείας, ζήτησε ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τους κινδύνους με συνδέονται με τη νέα αυτή συνήθεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαρταετοί θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με κάμερες παρακολούθησης, μια δήλωση που προκάλεσε τον χλευασμό των χρηστών του διαδικτύου στην Αίγυπτο, όπου η χρήση ντρόουν επιτρέπεται μονάχα με ειδική άδεια.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθη τον περασμένο μήνα στην Αίγυπτο, η οποία μετρά περισσότερα από 80.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και σχεδόν 4000 θανάτους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δεκαεννέα νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στο Κάιρο

Μαρίνα Μπενέκου

Του πήραν το κινητό ενώ έκανε ζωντανή μετάδοση- Τον είδαν χιλιάδες [βίντεο]

Μαρίνα Μπενέκου

Οργή από την Τουρκία για την κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου – Ποιο το μήνυμα των τριών που εξόργισε την Άγκυρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τη σημασία της Τριμερούς στην Αθήνα τονίζει η Προεδρία της Αιγύπτου

Μαρίνα Μπενέκου

Μητσοτάκης σε Σίσι: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας – Διάλογος με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σπουδαίοι αιγυπτιακοί αρχαιολογικοί θησαυροί στην Expo Dubai 2020

Επιστήμονες ανακάλυψαν προϊστορική φάλαινα που είχε τέσσερα πόδια

Μαρίνα Μπενέκου

Θώνις- Ηράκλειο: Νέες ανακαλύψεις στη βυθισμένη πολιτεία της Αιγύπτου

Μαρίνα Μπενέκου

Oι επαναστάσεις του Μισιριού

Kon