Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα για δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αυτό δεν πρέπει να είναι το «φυσιολογικό» στην Αμερική του 2020

Ομπάμα για δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αυτό δεν πρέπει να είναι το «φυσιολογικό» στην Αμερική του 2020

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μοιράστηκε συζητήσεις που είχε με φίλους του για όσα αισθάνονται μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με δήλωση του που κυκλοφόρησε στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος σημειώνει ότι μοιράζεται την «ίδια θλίψη» που νοιώθουν «εκατομμύρια ακόμη» για αυτό τον θάνατο, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλες τις ΗΠΑ, και κλιμακώθηκαν σε ταραχές στη Μινεάπολη, στην Μινεσότα.

Αυτό δεν πρέπει να είναι το «φυσιολογικό» το 2020 στην Αμερική. Δεν μπορεί να είναι «φυσιολογικό». Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Εναπόκειται κυρίως στους αξιωματούχους της Μινεσότα να διασφαλίσουν ότι οι περιστάσεις γύρω από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ διερευνώνται διεξοδικά και ότι η δικαιοσύνη τελικά επιτυγχάνεται, έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και συνέχισε: «Αλλά εναπόκειται σε όλους μας, ανεξάρτητα από τη φυλή ή την θέση μας, συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας των ανδρών και των γυναικών στην επιβολή του νόμου που είναι υπερήφανοι για τη σκληρή δουλειά τους με τον σωστό τρόπο, κάθε μέρα – να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο “φυσιολογικό” στο οποίο η κληρονομιά της μισαλλοδοξίας και της άνισης μεταχείρισης δεν επηρεάζει πλέον τους θεσμούς μας ή τις καρδιές μας.

Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα «είναι φυσικό να ευχόμαστε η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό, καθώς μια πανδημία και η οικονομική κρίση υπερισχύουν στα πάντα γύρω μας. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι για εκατομμύρια Αμερικανούς, η διαφορετική μεταχείριση λόγω φυλής είναι τραγική, οδυνηρή και τρελά “φυσιολογική” είτε ασχολείται με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, είτε αλληλεπιδρά με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, είτε τρέχει απλά στο δρόμο, είτε απλά παρακολουθεί πουλιά σε ένα πάρκο».

Προτεινόμενα για εσάς

Τέξας: Νοσοκόμος δολοφόνησε 4 άνδρες με ενέσεις αέρα

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του και ξεκίνησε να την «ψάχνει» με τα παιδιά τους και την αδελφή της

Μαρίνα Μπενέκου

Άγκνες Τιρόπ: Ο σύζυγος της αθλήτριας συνελήφθη για τη δολοφονία της

Μαρίνα Μπενέκου

Κίνα: Θανατική ποινή για τον άνδρα που σκότωσε σε ζωντανή μετάδοση την πρώην σύζυγό του

Μαρίνα Μπενέκου

Ινδία: Άνδρας χρησιμοποίησε κόμπρα για να δολοφονήσει τη γυναίκα του

Μαρίνα Μπενέκου

Σοκ στον χώρο του αθλητισμού: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η Ολυμπιονίκης Άγκνες Τίροπ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυστραλία: Έφηβοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν 14 καγκουρό

Μαρίνα Μπενέκου

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 58χρονο για τον θάνατο 59χρονου μετά από επίθεση με μαχαίρι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εξάρχεια: Σύλληψη τραβεστί για την δολοφονία νεαρής ιερόδουλης – Τον έψαχναν επτά χρόνια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom