Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ «ξαναχτυπά»: «Παράσημο» ότι είμαστε πρώτοι σε κρούσματα κορωνοϊού

Δημοσκοπική «κατάρρευση» για τον Τραμπ: Χάνει ακόμη και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη δική του εξήγηση για την… «πρωτιά» των ΗΠΑ στα κρούσματα κορωνοϊού έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για ακόμη μια φορά προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τους μεγάλους αριθμούς που καταγράφονται στη χώρα του, δεν δίστασε να τους αποκαλέσει «παράσημο», αποδίδοντάς τους στα πολλά τεστ που γίνονται.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ είπε: «Όταν λέτε ότι είμαστε πρώτοι σε κρούσματα, αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους. Μάλιστα πλησιάζουμε τα 14 εκατ. τεστ, ενώ στη Γερμανία έχουν κάνει μόλις 2 εκατ. Άλλοι κάνουν 1 εκατ. τεστ. Όταν λοιπόν κάνεις τεστ σε 14 εκατ. ανθρώπους, θα βρεις περισσότερες περιπτώσεις με κορωνοϊό. Πολλοί από αυτούς δεν είναι ιδιαίτερα άρρωστοι αλλά και πάλι καταγράφονται ως κρούσματα».

Και αφού είπε ότι και το μέγεθος των ΗΠΑ παίζει τον ρόλο του, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη χώρα από τις περισσότερες, ο Ντόναλντ Τραμπ κορύφωσε τον συλλογισμό του: «Εγώ δεν βλέπω ως κάτι κακό ότι έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, αλλά – με όλο τον σεβασμό – το βλέπω ως καλό, γιατί σημαίνει ότι η διαδικασία των τεστ που κάνουμε είναι πολύ καλύτερη.

Οπότε αν κάναμε τεστ σε 1 εκατ. ανθρώπους αντί σε 14 εκατ., θα είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Εγώ λοιπόν το βλέπω ως παράσημο, αυτό είναι στην πραγματικότητα. Είναι τιμητικό για τα τεστ που κάνουμε και την επαγγελματική δουλειά που γίνεται».

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τη Βραζιλία, που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών με κρούσματα κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας με 1.570.583 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 93.533 θανάτους.

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός-Σερβία: Επιδεινώνεται η κατάσταση στη χώρα – 13 νεκροί και 344 νέα κρούσματα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Κλείνει και απολυμαίνεται η κατασκήνωση στη Χαλκιδική – Θα κάνουν τεστ στο προσωπικό

Evanthia Karra

Απίστευτο: Βρέθηκε σκίουρος που έχει… πανώλη στις ΗΠΑ

Evanthia Karra

Σημεία των καιρών

Tinad

«Θύμα» του κορωνοϊού και ο ξενοδοχειακός κλάδος: Απώλειες 350 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Tinad

Τι λέει η ανακοίνωση της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για το δεύτερο θετικό κρούσμα

Tinad

Ο κορωνοϊός θα… πυροβολήσει και το κυνήγι; Γιατί ανησυχούν οι κυνηγοί

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Αισιόδοξα τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος στην Ελλάδα

Tinad

Κορωνοϊός: Η «ακτινογραφία» των ασθενών και των διασωληνωμένων – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Tinad