Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Στοχοποίηση Βαρθολομαίου από τουρκικό περιοδικό – Φανάρι: Φοβόμαστε για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωση του απαντάει σε δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού που στοχοποιεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εκφράζει την ανησυχία του για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις!

Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι θρησκευτικοί ηγέτες των Αρμενίων και των Εβραίων στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στόχοποιούνται μέλη της κοινότητας και θρησκευτικοί ηγέτες με αποτέλεσμα να στεναχωρούν και να δυσαρεστούν τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, η πράξη όπως είναι πολύ λυπηρή, είναι επίσης και πολύ σοβαροί και ανεύθυνοι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν ρατσιστικές εμφανίσεις και βεβηλώσεις όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στεναχωρημένος που υπόκεινται σε τέτοια είδους μορφή παρά τις βοήθειες που παρέχει όσο είναι εφικτό, στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι κάνοντας αυτή την ανακοίνωση στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα» αναφέρει το Φανάρι.

Το συγκεκριμένο περιοδικό που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό οίκο της εφημερίδας Yeni Safak ισχυρίζεται πως αποκαλύπτει τα παρακλάδια της «Γκιουλενιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης»( FETO) και στοχοποιεί και θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων της Τουρκίας ως συνεργάτες ή ως ανθρώπους που στηρίζουν τον Γκιουλέν που έχει κάνει απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν.

Πριν από δυο ημέρες ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει Αρμένικη εκκλησία στην περιοχή του Μακροχωρίου. Συνελήφθη και υποστήριξε πως επιχείρησε να κάψει την εκκλησία καθώς πιστεύει πως αυτοί έφεραν τον κορωνοϊο.

Στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες κινούνται διάφορα σενάρια για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης. Φιλοκυβερνητικά μέσα έχουν αναφερθεί στα σενάρια αυτά.

Συγγραφέας-αρθρογράφος- ισλαμίστρια σε τηλεοπτική εκπομπή απείλησε να σκοτώσει τουλάχιστον 50 άτομα και μάλιστα και γείτονες της σε περίπτωση που γίνει απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν! Δήλωσε χαρακτηριστικά πως έχει και λίστα ποιους θα σκοτώσει.

Η Σεβντά Νογιάν ανέφερε «δεν προλάβαμε να κάνουμε όσα έπρεπε να κάνουμε στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Να το πω ξεκάθαρα κι ας παρεξηγηθώ , η οικογένεια μου μπορεί τώρα να καθαρίσει 50 άτομα! Είμαστε έτοιμοι και υλικά και πνευματικά. Τον ηγέτη μας δεν θα αφήσουμε να τον πλήξουν! Ας προσέξουν.Στο συγκρότημα που μένω υπάρχουν 3-5 περίεργοι. Η λίστα μου δηλαδή είναι έτοιμη».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Νέα αναβολή στο ραντεβού Μπάιντεν – Ερντογάν – Σε τι ελπίζει ο Τούρκος πρόεδρος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αμερικανοί βουλευτές προς Μπάιντεν: «Όχι» στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Μαρίνα Μπενέκου

Βαρθολομαίος σε Μπάιντεν και Μπλίνκεν: Πρέπει να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τουρκία: Σχεδόν 27.700 κρούσματα και 232 θάνατοι σε 24 ώρες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βαρθολομαίος: Εθεσε στον Μπάιντεν θέματα Χάλκης, εμβολίων και κλιματικής αλλαγής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αναδίπλωση πρεσβευτών για υπόθεση Καβαλά: Κάνει πίσω ο Ερντογάν για τις απελάσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αλεξίπτωτα μπλέχτηκαν μεταξύ τους και έπεσαν στην θάλασσα σε επίδειξη- Το σοκαριστικό βίντεο

Μαρίνα Μπενέκου

Εξιτήριο από το νοσοκομείο των ΗΠΑ πήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σε νέο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ υποχώρησε η τουρκική λίρα

Μαρίνα Μπενέκου