Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ - Ξεπέρασαν τις 60.000 τα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε νέο ρεκόρ, 11.231 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, ενώ παράλληλα η θνητότητα παραμένει χαμηλή, με 88 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, φθάνοντας συνολικά τους 1.625.

Η Μόσχα, η πλέον πληγείσα περιοχή, κατέρριψε επίσης ρεκόρ καταγράφοντας 6.703 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Με καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα 177.160 περιστατικά κορωνοϊού η Ρωσία κατατάσσεται τέταρτη στην Ευρώπη και πέμπτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων εδώ και μία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ –4,8 εκατομμύρια σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση– που επιτρέπουν τον εντοπισμό κυρίως ασυμπτωματικών περιπτώσεων και δεν υπολογίζονται κατ΄ανάγκη σε άλλες χώρες λόγω έλλειψης πρόσβασης σε τεστ.

Όσον αφορά τις νέες μολύνσεις που καταγράφονται μέσα σε μία ημέρα, η Ρωσία κατατάσσεται δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που καταγράφουν κατά μέσο όρο 20.000 έως 25.000 κρούσματα κάθε μέρα, και λίγο πάνω από τη Βραζιλία που καταμέτρησε 10.503 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Με 1.625 θανάτους, η Ρωσία παραμένει, αντίθετα, πολύ μακριά από τα επίπεδα θνητότητας που καταγράφονται στη Γαλλία (τουλάχιστον 25.000 θάνατοι σε 174.000 κρούσματα), ακόμη και στη Γερμανία, η οποία με λίγους περισσότερους από 7.000 θανάτους για 166.000 ασθενείς από τον κορωνοϊό θεωρείται μία χώρα με ιδιαίτερα αποτελεσματική απόκριση στην πανδημία.

Ειδικοί υποψιάζονται ωστόσο πως οι πραγματικοί αριθμοί στη Ρωσία μπορεί να είναι μεγαλύτεροι και πως οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 μπορεί να έχουν αποδοθεί σε άλλες αιτίες.

Εκτός από την πολιτική της διενέργειας διαγνωστικών τεστ, η Μόσχα εξηγεί τα μικρά ποσοστά θνητότητας με μια σειρά υγειονομικών μέτρων που έλαβε πολύ νωρίς μέσα στην κρίση, όπως το κλείσιμο των συνόρων και ο περιορισμός πληθυσμών που κρίθηκε ότι κινδυνεύουν περισσότερο, όπως οι ηλικιωμένοι.

Προτεινόμενα για εσάς

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκατομμύρια παιδικά εμβόλια «χάθηκαν» λόγω πανδημίας

Leonidas Kallidonis

Μητροπολίτης Μάνης: Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γκάγκα: Έρχονται οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ ενόψει τέταρτου κύματος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι, γρίπη και ιώσεις πιέζουν το ΕΣΥ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωσία: Υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών ζητά σημαίνων Μητροπολίτης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Στο τραπέζι… σενάρια πολέμου με τη Ρωσία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παρέλαση με χρονόμετρο και μάσκα – «Βράζει» η Ημαθία με αύξηση κρουσμάτων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Επιστρέφει η καραντίνα στην Ανατολική Ευρώπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom