ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Βομβαρδισμοί και… κορονοϊός εμπόδισαν την αποβίβαση 280 μεταναστών στην Τρίπολη

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι βομβαρδισμοί στην Τρίπολη εμπόδισαν την αποβίβαση 280 μεταναστών, το πλοιάριο των οποίων εντοπίστηκε στη θάλασσα και οδηγήθηκε πίσω στη Λιβύη, και οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα τους πάνω σε ένα σκάφος του λιμενικού, έγινε γνωστό απόψε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

“Η κατάσταση είναι τραγική. Εκατοντάδες άνθρωποι, εξαντλημένοι μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι 72 ωρών. Θα περάσουν τη νύχτα συνωστισμένοι σε ένα σκάφος, σε τεταμένες συνθήκες”, ανέφερε ο Φεντερίκο Σόντα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ για τη Λιβύη.

Δεν έχει διευκρινιστεί από ποιες χώρες προέρχονται οι μετανάστες. Η Λιβύη είναι ένας από τους κυριότερους σταθμούς για τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον έξι πλοιάρια απέπλευσαν αυτόν τον μήνα, μεταφέροντας περίπου 500 ανθρώπους, μολονότι η Ιταλία έχει κλείσει τα λιμάνια της, κηρύσσοντάς τα “μη ασφαλή”, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αξιωματούχοι στην Τρίπολη είπαν ότι η ένταση των βομβαρδισμών σήμερα ήταν τέτοια που δεν θεωρήθηκε ασφαλές να αποβιβαστούν οι μετανάστες. Στο πρόσφατο παρελθόν, το λιμάνι της πρωτεύουσας έχει γίνει στόχος βομβαρδισμών. Επιπλέον, λόγω της επιδημίας στην πρωτεύουσα της Λιβύης έχει κηρυχθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση.

Ο ΔΟΜ παρέχει στους μετανάστες τρόφιμα και νερό.

Προτεινόμενα για εσάς

Ας διαλέξουμε σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε

Kon

Σάντερς προς Μπάιντεν: «Κάνε ρήξεις, όχι business as usual»

Kon

Κορωνοϊός: Η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού «πετά» με τα φτερά της ΙΑΤΑ

Δημήτρης Ντόγκας

Ο εμβολιασμός της οικονομίας με αναπτυξιακά κεφάλαια

Kon

Eίναι η Φύση, ανόητε!…

Kon

Αντιπολίτευση που δουλεύει για την κυβέρνηση

Kon

Παράταση του σκληρού lockdown στις Κοινότητες Κέλλης και Παλαίκαστρου

Ανδρέας Ντίνης

Οι τελευταίοι στον κόσμο έσονται πρώτοι

Kon

Ο «Ε.Τ.» προτείνει: Ασφαλείς αποδράσεις στις σελίδες 7 βιβλίων

Kon