Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός και μυστικές υπηρεσίες: Καταγγελία ότι οι Αμερικανοί ήξεραν από τον Νοέμβριο τι θα συμβεί

Η αντίδραση του Τραμπ για την παραπομπή του: Εκλέχτηκα για να καθαρίσω τον βούρκο

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι Αμερικάνοι ήξεραν από τον Νοέμβριο την επέλαση του κορωνοϊού και οι μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (NCMI) του αμερικανικού στρατού είχε συντάξει τον Νοέμβριο μια απόρρητη έκθεση όπως ανέφερε πηγή του NCMI στο αμερικανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αναφορά αυτή είχε γίνει «πολλές φορές» στην Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα τέσσερις διαφορετικές πηγές του ABC News ανέφεραν ότι γνώση της αναφοράς είχαν ακόμη το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενώ είχε αναλυθεί διεξοδικά στις αρχές Ιανουαρίου στην ενημέρωση της Ημέρας του Προέδρου.

«Κατά την πρακτική του, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας δεν σχολιάζει δημοσίως συγκεκριμένα θέματα πληροφοριών», δήλωσε ο συνταγματάρχης δρ. R. Shane Day, διευθυντής του NCMI και πρόσθεσε:«Εντούτοις, προς το συμφέρον της διαφάνειας κατά τη διάρκεια αυτής της τρέχουσας κρίσης της δημόσιας υγείας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αναφορές των ΜΜΕ σχετικά με την ύπαρξη εκτίμησης από το NCMI για τον κορωνοϊό τον Νοέμβριο του 2019 δεν είναι σωστές. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».

Παρόλα αυτά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε την Κυριακή ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν το Πεντάγωνο έλαβε κάποια αξιολόγηση σχετικά με τον νέο κορωνοϊό στην Κίνα.

Πάντως η Washington Post ανέφερε ότι ο Τραμπ και το Κογκρέσο αγνόησαν τις εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών από τον Ιανουάριο που προειδοποίησαν για την κλίμακα και την ένταση της επιδημίας κορωνοϊού στην Κίνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κυβερνητική πρόταση για απαγόρευση πανηγυριών – Πότε ανοίγουν τα σύνορα για Βρετανία, Σουηδία – Τι θα γίνει σε Προμαχώνα, Κακαβιά

Μιχάλης Μάρδας

Στα decks o… κορωνοϊός – Νέες απίστευτες εικόνες από πάρτι σε beach bar στη Κάτω Αχαΐα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Ο «φορτωμένος» χάρτης με κρούσματα, οι τρεις νομοί που αντιστέκονται και οι αποφάσεις

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορωνοϊός δεν χτυπά μόνο το αναπνευστικό – Ο Ηλίας Μόσιαλος δίνει όλες τις απαντήσεις

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: «Κατασκήνωσε» η ανησυχία στη B. Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Νέα σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Δευτέρα στο Μαξίμου – Ανησυχία για την Β. Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

«Σαρώνει» ο κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 200.000 Καταλανοί!

Tinad

Νέο «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για την αύξηση – ρεκόρ των κρουσμάτων – Οι χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο

Tinad

Ο ιστορικός και γεωγράφος Φρεντί Βινέ μιλά στον Ε.Τ.: Από την πανδημία του 1918 στον Κορωνοϊό – Ομοιότητες, αλλά και κοινά διλήμματα

Μιχάλης Μάρδας