Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση μερίδας Τούρκων στο κάλεσμα Ερντογάν για οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η έκκληση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους πολίτες να κάνουν έρανο για να στηρίξουν τις αδύναμες τάξεις που θα πληγούν λόγω του κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει και χιλιάδες Τούρκοι πολίτες καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς που έχει ορίσει η τουρκική προεδρία με αποδέκτη το Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Ήδη ο Τούρκος πρόεδρος έχει ανακοινώσει πως καταθέτει τους 7 μισθούς του και πως υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης θα καταθέσουν 3 έως και 6 μισθούς τους.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν με ανάρτηση του στο twitter δηλώνει πως «η ημέρα είναι για αλληλοϋποστήριξη, είμαστε μαζί είμαστε ενωμένοι».

Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για την εκστρατεία αυτή και υποστηρίζει πως είναι υποχρέωση του κράτους να βοηθάει τους πολίτες και όχι να ζητάει χρήματα για να βοηθήσει τους απλούς πολίτες.

Πάντως εντυπωσιακές δωρεές γίνονται από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς προς την εκστρατεία αυτή. Η Turk Telekom κατέθεσε 40 εκατομμύρια τουρκικές λίρες ( 5.5 εκατομμύρια Ευρώ). Η Ένωση Εξαγωγέων Τουρκίας κατέθεσε 15 εκατομμύρια τουρκικές λίρες ( 2.1 εκατομμύρια Ευρώ), το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε 5 εκατομμύρια λίρες και . Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας ανακοίνωσε πως καταθέτει 1.9 εκατομμύρια λίρες. Η κρατική τράπεζα ZiraatBankasi ανακοίνωσε πως κατέθεσε 62 εκατομμύρια λίρες ( 900 χιλιάδες Ευρώ). Παράλληλα χιλιάδες Τούρκοι καταθέτουν χρήματα και ακολουθούν το κάλεσμα του Ερντογάν.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί μεγάλο ποσό που να είναι αρκετό να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μεγάλης μερίδας ανέργων και απόρων κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού.

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Στους 177 οι νεκροί – Κατέληξε 87χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Στους 176 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 66χρονη στο Σωτηρία

Μιχάλης Μάρδας

Αποκάλυψη-σοκ: Η Τουρκία ετοιμάζει έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από Ρόδο και Κρήτη

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που αγνόησαν καραντίνα και μέτρα προστασίας

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος για τρίτο 24ωρο και μόλις δύο νέα κρούσματα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Σας αρέσουν τα «ροζ φλαμίνγκο» και τα άλλα φουσκωτά; Ξεχάστε τα για τις πισίνες

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός και πισίνες: Τι πρέπει να προσέχουμε – Επικίνδυνα και τα παιχνίδια από αφρολέξ και πλαστικό

Tinad

Ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί – Πώς θα λειτουργήσουν – Όλα τα μέτρα

Tinad

Το μέτωπο σταθερότητας στο μέτωπο του Εβρου προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας