Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Κραυγή αγωνίας από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης: Ξεχάστε την πολιτική, έχουμε εθνική κρίση, είμαστε σε πόλεμο!

Newsroom eleftherostypos.gr

«Ξεχάστε την πολιτική, έχουμε εθνική κρίση, είμαστε σε πόλεμο» είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον κορωνοϊό.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Χάσαμε χιλιάδες Νεοϋορκέζους, έχουμε ξεπεράσει το όριο» είπε ο Κουόμο.

«Σας παρακαλώ αν είστε σε πολιτεία που δεν έχετε βάρος, ελάτε να μας βοηθήσετε και θα σας το ανταποδώσουμε», ήταν τα λόγια του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης που έκανε έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να βοηθήσουν.

Κανένα νοσοκομείο δεν έχει τις προμήθειες και το προσωπικό που χρειάζεται, ξεκαθάρισε. «Είμαστε απελπισμένοι για προμήθειες και γιατρούς» είπε.

«Πολλοί στη Νέα Υόρκη δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, δεν εργάζονται» αποκάλυψε.

«Είναι η στιγμή για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. 50 πολιτείες, ιδιωτικά νοσοκομεία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συναγωνίζονται για τις προμήθειες, που ειρωνικά έρχονται όλες από το ίδιο μέρος: Την Κίνα. Μόνοι μας ανεβάζουμε τις τιμές» είπε.

«Χρειαζόμαστε να δώσουμε τις προμήθειες τώρα στους υγεινομικούς» συμπλήρωσε.

Μην πολεμάτε για το σήμερα, σχεδιάστε για τρεις εβδομάδες.

«Προετοιμαζόμαστε για μια μάχη που θα έρθει. Αν περιμένε να χτυπήσει η καταιγίδα, θα είναι αργά. Πρέπει να είστε έτοιμοι. Πως θα ξέρετε ότι έχετε φτάσει εκεί; Δεν το ξέρετε. Υπάρχει η επιστήμη. Έχουμε μήνες δεδομένων. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν υπάρχουν μπλε και κόκκινες πολιτείες. Ο ιός επιτίθεται σε όλους. Είναι ένας πόλεμος. Ας συμπεριφερθούμε έτσι» τόνισε ο Κουόμο.

«Ο Θεός να σας ευλογεί, σας αγαπάμε. Μακάρι να είχαμε το θάρρος των γιατρών και των νοσηλευτών να συμμετέχουμε σε αυτή τη μάχη όπως αυτοί. Πρέπει να έχουν ότι εξοπλισμό χρειάζονται», κατέληξε ο Κουόμο.