ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία ενισχύει τη δασική της έκταση κατά 25% – Θα αποκτήσει 250.000 νέα στρέμματα δάσους!

Η Ολλανδία μοιράζεται σήμερα με την Ιρλανδία τον τίτλο της λιγότερο δασώδους χώρας της Ευρώπης, με τα δέντρα να καλύπτουν μόνο το 11% της επιφάνειας της. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της ηπειρωτικής Ευρώπης αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη δασική της έκταση.

Συγκεκριμένα, η Κρατική Δασική Επιτροπή της Ολλανδίας παρουσίασε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της δασικής έκτασης της χώρας κατά 25%.

Κατά τα επόμενα τριάντα χρόνια, η χώρα θα αποκτήσει 250.000 στρέμματα νέων δασικών εκτάσεων, ως μέρος ενός σχεδίου τόσο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όσο και της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής ξυλείας.

Η Ολλανδία έχει 394 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, διασκορπισμένους σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μικρών και μεσαίων πόλεων που περιβάλλονται από γη που σε μεγάλο βαθμό αξιοποιείται για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του έργου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μερικές λιγότερο αναπτυγμένες τοποθεσίες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η λεγόμενη «Πράσινη Καρδιά», ένας πυρήνας στο κέντρο της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ, τη Χάγη και την Ουτρέχτη.

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι γης βρίσκεται στα γερμανικά σύνορα, στην επαρχία του Ντρέντε, ενώ οι υπόλοιπες εκτάσεις θα πρέπει να βρεθούν προσθέτοντας δέντρα σε υπάρχοντα δάση, μικρά πολεοδομικά κενά και στα όρια των γεωργικών εδαφών.

Η χρηματοδότηση των μελλοντικών δασών θα απαιτήσει μια επένδυση ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να μειωθούν κατά τέσσερις μεγατόνους ετησίως.

Προτεινόμενα για εσάς

Ολλανδία: Η αστυνομία συνέλαβε ύποπτο για την κλοπή πινάκων των Βαν Γκογκ και Φρανς Χαλς από μουσεία

Μαρίνα Μπενέκου

Με τον αραμπά της Ευρώπης

Kon

Κορωνοϊός – Εμβόλιο AstraZeneca: Η Ολλανδία αναστέλλει τη χορήγηση στους κάτω των 60 ετών

Tinad

Ολλανδία: Το πρώτο στον κόσμο παντρεμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι κλείνει 20 χρόνια γάμου [εικόνες]

Tinad

Οι έδρες «μιλάνε» και στα άδεια γήπεδα στην Ευρώπη

Ανδρέας Ντίνης

Ολλανδία-Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν μέσα σε ένα 24ωρο τα 8.500

Ανδρέας Ντίνης

Συναγερμός στην Ολλανδία: Απειλή για βόμβα στην περιοχή του Κοινοβουλίου

Tinad

«Πόλεμος» Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για την διανομή των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται στην Ευρώπη

Μαρίνα Μπενέκου

Κορωνοϊός: Οι μεταλλάξεις σαρώνουν την Ευρώπη και καθυστερούν την χαλάρωση των μέτρων

Ανδρέας Ντίνης