Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος σφράγισε τα σωτήρια διαβατήρια για Παναγιώτη-Ραφαήλ και Αλεξία

Ο κόσμος σφράγισε τα σωτήρια διαβατήρια για Παναγιώτη-Ραφαήλ και Αλεξία

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Μετά τον Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος είναι ένα βήμα πιο κοντά στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Βοστόνης, όπου θα μπορέσει να λάβει πρωτοποριακή για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία θεραπεία, σε αποκατάσταση εκτός Ελλάδας θα υποβληθεί και η μικρή Αλεξία.

Το 8χρονο κορίτσι που είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα το περασμένο Πάσχα συνεχίζει την αποκατάσταση σε εξειδικευμένο κέντρο στο Αμβούργο, καθώς η οικογένειά της κατάφερε να συγκεντρώσει, κατόπιν δημόσιας έκκλησης, 90.000 ευρώ.

Από την ημέρα του τραυματισμού της, η 8χρονη Αλεξία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γονείς της είχαν αιτηθεί στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) την κάλυψη των εξόδων για μετάβαση σε ειδικό κέντρο στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει την κάλυψη των απαιτούμενων εξόδων για να μεταφερθεί και να συνεχίσει τη θεραπεία της σε κέντρο της Ελλάδας, συγκεκριμένα στη Λάρισα. Πρόκειται για το ίδιο κέντρο στο οποίο φιλοξενήθηκε για αποκατάσταση και η Μυρτώ, η 22χρονη σήμερα κοπέλα που είχε χτυπηθεί βάναυσα το καλοκαίρι του 2012 σε παραλία της Πάρου.

Οι γονείς της Αλεξίας ήταν αρνητικοί να συνεχίσει η κόρη τους την αποκατάσταση στην Ελλάδα, καθώς επιθυμούσαν τη μεταφορά σε αντίστοιχο κέντρο στο Αμβούργο της Γερμανίας και για το σκοπό αυτό απηύθυναν δημόσια έκκληση για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού των 90.000 ευρώ.

«Σε λίγες ώρες θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα πάμε Γερμανία. Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 90.000 ευρώ και η Αλεξία μας τώρα θα μπορεί να ακολουθήσει θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό με ειδίκευση στα παιδιά, κάτι το οποίο ζητούσαμε από την αρχή. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που μας βοήθησε σε αυτή τη δύσκολη περιπέτεια με το παιδί μας. Κάθε μέρα προσευχόμασταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει το παιδί μας να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να γίνει γρήγορα καλά. Με συγκινεί πολύ η ανταπόκριση του κόσμου και εύχομαι να πάνε όλα καλά στη Γερμανία», ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του (protothema.gr) ο πατέρας της Αλεξίας.

Την ίδια ώρα, για αναχώρηση ετοιμάζεται και η οικογένεια του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, MDA, αναφέρει ότι τον αγώνα της οικογένειας του 18 μηνών παιδιού στήριξαν περισσότεροι από 100.000 δωρητές.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκε, όπως γράφει, «το ελάχιστο απαραίτητο ποσό των 3.033.000,00 ευρώ, το οποίο μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την άμεση και ασφαλή μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ στο νοσοκομείο Boston Children’s Hospital».

Σύμφωνα με το MDA, ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα μεταβεί στη Βοστόνη σε συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία θα ανακοινωθεί όταν γίνει γνωστή από το νοσοκομείο, και θα παραμείνει εκεί για 3,5-4 μήνες.

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ είχαν ζητήσει προχθές το πρωί μέσω facebook να διακοπούν οι δωρεές για τους ίδιους, το MDA ενημερώνει ότι οι «κουμπαράδες» θα μείνουν ανοιχτοί έως την 31.10.2019, οπότε και θα κλείσει η καμπάνια για τον Παναγιώτη– Ραφαήλ Γλωσσιώτη.

Και αυτό γιατί θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψουν πρόσθετα έξοδα μεταφοράς, διαμονής καθώς και διάφορες θεραπείες που απαιτούνται για τη βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του μικρού ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κ.ά.) και που θα λάβει το χρονικό διάστημα της εκεί παραμονής του.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ επέστρεψε νικητής στην Ελλάδα και στηρίζει το «Μένουμε Σπίτι»

Μιχάλης Μάρδας

Παναγιώτης-Ραφαήλ: Μένουμε σπίτι για να νικήσουμε τον κορωνοϊό

Μιχάλης Μάρδας

Ο Superman Παναγιώτης–Ραφαήλ ετοιμάζεται για επιστροφή στην Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Παναγιώτης Ραφαήλ: Τον ταλαιπωρεί μία ίωση που επηρέασε το αναπνευστικό

Μιχάλης Μάρδας

Ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ μιλάει στον «Ε.Τ.»: Στέκεται όρθιος, είναι συναρπαστικό

Ανδρέας Ντίνης

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ στέκεται στα πόδια του και μας γεμίζει ελπίδα [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Θετικά είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του Παναγιώτη Ραφαήλ

Μιχάλης Μάρδας

Πώς είναι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του [εικόνα]

Μιχάλης Μάρδας

Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ

Ανδρέας Ντίνης